Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUZET U ŠOKU Čedo pokopano, majka i dalje na psihijatriji u Rijeci

Trudnoću skrivala i od svojih ukućana

28.11.2008.
u 19:21

BUZET/RIJEKA – Dok istarska policija istražuje je li S. K. (42) u svom domu ubila tek rođenog sinčića, šokantna vijest o čedomorstvu vrlo se brzo proširila.

Osnovana sumnja
– Zaprepašten sam! Nemam riječi za to što se dogodilo. Pojma nisam imao da je bila trudna... Ma ne samo ja, nego i svi ostali – potresen i vidno pod dojmom tragičnog događaja rekao nam je danas Boris Vugrin, vlasnik restorana Sandi u kojemu S. K. radi kao konobarica. Još se utvrđuje je li ona 18. studenog, pokušavajući silom prekinuti trudnoću koju je sedam mjeseci od svih, čak i od obitelji dobro skrivala, izazvala smrt vlastitog sina.

Njezina majka tragediju nije htjela komentirati. Doznajemo da se toga dana u domu obitelji S. K. događala prava drama. Njezin sin (18) navodno je, vidjevši da nešto nije uredu, pozvao prvu pomoć, nakon čega ju je i ona nazvala te rekla da ne trebaju doći jer je dijete rođeno mrtvo. Medicinska ekipa ipak je stigla i zatekla tek rođeno dijete s teškim ozljedama lubanje, ali živo. Usprkos operativnom zahvatu i pruženoj liječničkoj pomoći, nisu ga uspjeli spasiti. Preminulo je 24. studenog.

Obdukciju je obavio sudski vještak riječkog KBC-a dr. Dražen Cuculić.

– Ozljede postoje, kao i osnovana sumnja. No potrebno je učiniti još čitav niz pretraga da bismo sa sugurnošću mogli tvrditi da je riječ o čedomorstvu – kazao nam je riječki patolog. Nakon tragedije, majka je smještena na psihijatriju riječkog KBC-a, no navodno je otpuštena kući.

Često je bila trudna?
Doznajemo da joj je to četvrta trudnoća. Prema kazivanju Buzećana, dvoje djece već je dala na posvajanje, a zadržala je sina, sada 18-godišnjaka. Sva tri porođaja navodno je obavila doma, uz pomoć majke koja je radila kao pedijatar. Govorka se i o većem broju trudnoća te djeci koja nikada nisu rođena. Ili su rođena ali se ne zna što se s njima dogodilo.

– Policija ima saznanja o prijašnjim trudnoćama i cijeli se slučaj istražuje – odgovorila nam je Nataša Rogić iz istarske policije.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije