Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVKO MARIĆ:

Trpim dosta optužbi koje nisu utemeljene. Nisam 'pokrivao' stanje u Agrokoru

zdravko marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
11.04.2017.
u 15:05

U tijeku s dogovori s nekim od najvećih banaka vjerovnika, a Vlada vjeruje kako će u tijeku ovog tjedan financijska transakcija biti riješena

Ministar financija Zdravko Marić još se jednom očitovao o prozivkama zbog 'pokrivanja' stanja u Agrokoru sa svoje ministarske pozicije, uključujući i davanje netočnih informacija o stanju Agrokorovog poreznog duga.

- Kao ministar financija ili bilo koji djelatnik Porezne uprave obvezan sam poreznoj tajni. Spekuliralo se o 6 milijardi kuna duga i za tu sam spekulaciju kazao da nije točna. Kazao sam i da Porezna čini sve kako bi se naplatila i da Agrokor nema preferencijalni status. Bilo je i pitanje zašto Agrokor nije bio na listi poreznih dužnika, a ja sam kazao da bi za to bili nužni ispunjeni uvjeti i okolnosti kada on završi na listi poreznih dužnika - dakle, dug mora biti preko 300 tisuća kuna i mora biti dospio preko 90 dana - kazao je Marić novinarima, prenosi N1, dodavši kako su ti uvjeti bili ispunjeni.

Na pitanje hoće li se država financijski uključiti u spašavanje Agrokora, kazao je kako je trenutni fokus osiguranje neophodne likvidnosti. U tijeku s dogovori s nekim od najvećih banaka vjerovnika, a Vlada vjeruje kako će u tijeku ovog tjedan financijska transakcija biti riješena.

Marić nije htio komentirati najave oporbe u kojima se navodi kako će se tražiti njegov opoziv.

- Kada bude formalno pokrenut postupak, očitovat ću se. Poznata je procedura, rado ću se odazvati kada i ako ta procedura bude pokrenuta. Trpim dosta optužbi koje nisu utemeljene i zato se nadam da će biti i prostora i vremena da odgovorim - poručio je.

Komentirao je i činjenicu da se ipak uključio u odluke oko Agrokora, iako je najavio svoje izuzimanje zbog prijašnjeg zaposlenja u koncernu.

- Kazao sam da ću se izuzeti, ali sam ipak ministar financija, a Ministarstvo je uključen u taj slučaj. Jučer je pokrenuta druga faza procesa i nema potreba za izuzimanjem, jer nisam u sukobu interesa. 

>> Sinčić: Ramljak je vjerojatno došao kako bi sve rasprodao; Zdravko Marić mora otići

>> Zdravko Marić: Ne razmišljam o ostavci

Komentara 59

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:39 11.04.2017.

Zdravko Maric je najbolji ministar financija kojeg je Hrvarska ikad imala.

Avatar Bruno
Bruno
17:43 11.04.2017.

Za Milanoviceva mandata ministarstvo poljoprivrede vodili su Todoricevi ljudi izravno iz ministarstva, Jakovina joj joj joooj...

BE
BeroII
15:59 11.04.2017.

Gospodine Mariću, ne treba se uzbuđivati zbog ovakvih "prozivanja". ipak to nisu prozivanja sa argumentima nego po partijskoj direktivi. Osim toga, ona stara narodna poslovica kaže: nije bitno što se kaže nego tko to kaže. A u ovom se slučaju jako dobro zna tko to balega pa se iz toga jednostavno može zaključiti kako u svemu tome nema baš istine. Jer njima je jedino bitno pljuvati po svemu što nije njihove političke orijentacije a uopće nije bitno da u tome ima imalo istine.Sada su prepuni "savjeta i znanja" a godinama su dokazivali kako su neznalice i apsolutno nesposobni. Zato, samo hrabro naprijed,jer ima i poneka partijska iznimka koja se usudi priznati istinu o vašoj stručnosti i sposobnosti. Istina samo jedna ali istinita.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije