Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNA OSOBA PREMINULA

Policija privela dvije osobe: Ugradili agregat u prostor strojarnice, plin došao do kabina

Policijskim očevidom utvrđuju se koncetracija štetnog plina na brodu Atlantia
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/11
14.08.2019.
u 21:45

Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon što je policija prikupila dokaze i obavila očevid na brodu Atlantia zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhitili su 23-godišnjeg i 27-godišnjeg hrvatskog državljanina. 

U priopćenju navode kako kako su 23-godišnji vlasnik broda i 27-godišnji kapetan, protivno pravilima struke, 8. kolovoza ugradili benzinski agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte zbog čijeg je rada došlo do istjecanja otrovnih plinova u potpalublje broda, odnosno putničkih kabina. Tako je posljedično došlo do trovanja putnika.

- Policijski službenici PU splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje jučerašnjeg događaja kada je u hvarsku luku uplovio motorni brod na kojem je pronađen mrtav muškarac, a pet osoba je zbog teškog zdravstvenog stanja hitno prevezeno u Split i hospitalizirani su ( tri punoljetne osobe- rođeni  1955, 1963 i 1975, te  dvoje djece-rođeni 2008. i 2014. svi državljani Republike Italije). Nakon ukazane liječničke pomoći u KBC Split utvrđeno je da su djeca životno ugrožena.

Jučer, nakon zaprimljene informacije poduzete su mjere i radnje prvog zahvata, na mjesto događaja izašao je zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu koji je rukovodio očevidom.  Također, tijelo 57-godišnjeg stranog državljanina Republike Italije  je prevezeno na Odjel patologije radi obavljanja naložene obdukcije.

Danas tijekom dana nastavljen je očevid kojim je rukovodio zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz asistenciju službenika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“, službenika Službe za očevide i kriminalističku tehniku ove PU i službenika PP Hvar.

Nakon svih prikupljenih dokaza i utvrđenih činjenica i obavljenog očevida, danas su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela uhićeni  i u službene prostorije PP Hvar dovedeni 23-godišnji i 27-godišnji hrvatski državljani radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja i izvršenog očevida, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 23-godišnji hrvatski državljanin u svojstvu vlasnika motorne jahte i 27-godišnji hrvatski državljanin, u svojstvu kapetana broda, protivno pravilima struke, kao i izričitim tehničkim uputama u pogledu sigurnosti korištenja uređaja dana 08. kolovoza 2019.godine ugradili benzinski generator-agregat s zračnim hlađenjem u prostor strojarnice motorne jahte uslijed čijeg rada je došlo do istjecanja otrovnih plinova- ugljičnog monoksida u prostor potpalublja broda, odnosno putničkih kabina i posljedično trovanja putnika.

Sutra tijekom jutra će obojica  zbog osnovane sumnje u počinjenje Teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 4., u vezi sa člankom 215. Kaznenog zakona uz kaznenu prijavu biti privedeni pritvorskom nadzorniku - stoji u policijskom priopćenju.

Policijskim očevidom utvrđuju se koncetracija štetnog plina na brodu Atlantia
1/14
Ključne riječi

Komentara 62

Avatar Django
Django
22:03 14.08.2019.

“Sam svoj majstor”. Koliko je samo takvih koji “sve znaju” i “ne treba meni školovani stručnjak” i koji ugrožavaju sebe i okolinu. Raspon je širok, od servisiranja plinskog bojlera, preko strujnih instalacija, popravaka automobila, građevinskih “zahvata” pa evo sve do brodskih agregata.

Avatar tabadjija
tabadjija
21:54 14.08.2019.

23 godine i vlasnik jahte?

AA
Aartur
22:55 14.08.2019.

Kad su već krenuli fušariti, mogli su za 500 -600 kn ugraditi i dva CO senzora u kabine najbliže strojarnici i tako se barem malo osigurati. Aii ljudska glupost i pohlepa ne poznaju granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije