Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sisački trovači

Trovali znance pa im krali kreditne kartice

\'27.06.2011., Sisak - Na Zupanijskom sudu u Sisku nastavljeno je sudjenje Gordani Laktasic i Dragomiru Pavlovicu koji se terete za ubojstvo trovanjem Siscanke Jadranke Podgorsek u kolovozu 2010.godin
Nikola Čutuk/Pixsell
27.06.2011.
u 19:45

Optuženi da su smrtonosnim koktelom na pijanci ubili službenicu Fine u Sisku Jadranku Podgoršek i profesora Ekonomske škole Damira Zaimovića.

Unatoč nekim kontradiktornim izjavama svjedoka danim prvo tijekom istražnog, a zatim i sudskog postupka Županijskom sudu u Sisku, na vidjelo izlazi sve više detalja o lanjskoj zagonetnoj smrti dvoje Siščana, zaposlenice sisačke poslovnice Fine Jadranke Podgoršek (46) i nastavnika sisačke Ekonomske škole prof. Damira Zaimovića (62).

Nakon što su spojena dva kaznena postupka, za teško ubojstvo trovanjem Jadranke Podgoršek, zajednički su okrivljeni Gordana Laktašić (32) i Dragomir Pavlović Pajo (37), dok se ubojstvo Zaimovića te više drugih kaznenih djela Pavloviću posebno stavlja na teret.

Ležala na stubištu

– Čuo sam da se Pajo time bavi, a kasnije sam povezao što sam vidio na zajedničkoj pijanci društva u stanu Zlatice Belčić u Šipuševoj ulici u Sisku. Po pokretu ruke Gordane Laktašić, koja je nešto držala među prstima, zaključio sam da je u bocu piva ponuđena Jadranki Podgoršek vjerojatno ubacila tabletu dok je Pavlović zabavljao žrtvu. Pivo se zapjenilo i zamutilo – svjedočio je Ivan Grđen.

Taj 17. kolovoza za J. Pogoršek bio je fatalan. Jaku dozu leponexa, snažnog neuroleptika, u kombinaciji s alkoholom nije preživjela. Kada su njenog supruga Dragana Podgoršeka pozvali da dođe po Jadranku, zatekao ju je kako leži na stubištu ispred zaključanih vrata. Službenici policije i liječnik hitne pomoći mogli su samo konstatirati smrt. Sumnja na "trovački dvojac" pala je tek nakon što je ustanovljeno da su Laktašić i Pavlović njenom ukradenom kreditnom karticom u više trgovina kupili veće količine različite robe, vrijedne 15.795 kuna.

– Jadranki nisam dao da pije kod kuće, pa je odlazila u to društvo, gdje sam je u nekoliko navrata zatekao omamljenu – svjedočio je Podgoršek, koji je najavio pokretanje imovinskopravnog zahtjeva od 220.000 kuna za duševne boli zbog gubitka supruge.

Tablete i u grahu

Pavlović je okrivljen i za trovanje prof. Damira Zaimovića, kojemu je navodno 9. srpnja prošle godine leponex stavio u porciju graha. Iako je već bio pokopan, naknadnom ekshumacijom i toksičkom analizom u njegovu su tijelu također pronađeni tragovi otrova.

Sreću je imala Tamara Maršanić, koja je 28. svibnja prošle godine također bila omamljena tabletama u piću, ali je dozu preživjela. Optužnica tereti Pavlovića da joj je tom prilikom u svom stanu u Rimskoj ulici ukrao mobitel i sat.

Okrivljeni su izjavili da se ne osjećaju krivima ni za jedno kazneno djelo. Dokazni se postupak nastavlja saslušanjem novih svjedoka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije