Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija na nogama

Anto Niče u petak je izašao iz mostarskog zatvora. Iste večeri je ubio majku, brata i snahu

livno
Foto: Željka Mihaljević
1/2
01.11.2015.
u 19:23

Anto Niče u bijegu je, a policija ga smatra problematičnom i nasilnom osobom

Anto Niče (35), koji se sumnjiči za trostruko ubojstvo, i dalje je u bijegu, a bosansko-hercegovačka policija za njim je raspisala tjeralicu. Kako se zločin dogodio u selu Suhači kraj Livna, blizu hrvatske granice, nije nemoguće da je Niče pobjegao i u Hrvatsku. Stoga je za njim raspisna i međunarodna tjeralica, a policija čuva i kuće pripadnika obitelji Niče kojima je Anto Niče prijetio prije no što je otišao na odsluženje kazne u mostarski zatvor.

Osuđivani nasilnik

Upravo činjenica da je osuđeni nasilnik svirepi zločin počinio netom nakon što je izašao s odsluženja kazne u mostarskom zatvoru cijelu stvar čini još stravičnijom. Prema onom što je za sada poznato, Anto Niče je 30. listopada u 9.45 izašao iz mostarskog zatvora u koji je dospio zbog obiteljskog nasilja. Bio je osuđen na 30 dana zatvora, a inače je ovisnik o drogama koji je višestruko evidentiran zbog različitih (ne)djela. Toga kobnog dana u Livno je došao autobusom oko 16 sati, a neslužbeno doznajemo da je oko 19  sti bio u obiteljskoj kući. Što se ondje i kako događalo, nitko ne može reći. Sumnja se da je Niče kuhinjskim nožem prvo ubio svoju majku Lucu (66) te pričekao povratak brata Matka (46) i njegove supruge Sandre (44), da bi i na njih nasrnuo nožem.

Drhtali kao prut

Snahu je ubio, a ranjeni brat je preko ograde uspio doći do susjeda i potražiti pomoć. No ozljede su, nažalost, bile smrtonosne pa je preminuo na putu do splitske bolnice.Osumnjičeni se od tada nalazi u bijegu, a mještani Suhače u nevjerici su zbog onog što se dogodilo.

– S Lucom sam odrasla i žao mi je zbog svega, a još mi je više žao ono dvoje mladih ljudi. Tu noć smo se zaključali u kući u 22 sata i do jutra drhtali kao prut. I strah me je njega. Tu se mora uključiti vojska, policija, psi, sve da se on pronađe. Mi ne smijemo izaći iz kuće ni danju, ni noću – kaže jedna od susjeda. Malo dalje, od mjesta zločina, pred kućom sjedi još jedna susjeda. Šokirana je onim što se dogodilo te kaže:

– To je tragedija. Mater ubiti, brata ubiti, nevjestu ubiti, što da čovjek kaže na to...

Neslužbeno se doznaje da je na tijelu Luce Niče nađen veći broj ubodnih rana nego na tijelu Sandre Niče, a policija je u subotu nedaleko od kuće u kojoj se zločin dogodio našla nož. Osim toga, na obližnjoj njivi nađene su tenisice i majica, što upućuje da je osumnjičeni sa sebe skinuo vjerojatno krvavu odjeću, očito i tako pokušavajući prikriti tragove.  

>> Trostruko ubojstvo kod Livna: Ubio majku, brata i šogoricu

Komentara 51

Avatar velika jabuka
velika jabuka
19:34 01.11.2015.

"ponavljači" bi svaki put trebali dobiti veću kaznu, a ne kaznice od 30 dana. nasilnike trebamo smatrati bolesnicima i izolirati ih.

DU
Deleted user
20:02 01.11.2015.

"...Antu Niče policija smatra problematičnom i nasilnom osobom ..."___Brzo su oni to skužili...

MN
matija njavro
19:51 01.11.2015.

Anto ako ovo čitaš znaj da ću te provuči kroz šake ako te negdje vidim, pacijentu jedan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije