Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Azija

Tropska oluja u Tajlandu odnijela jedan život

Oluja Pabuk u Tajlandu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
04.01.2019.
u 11:01

Tropska oluja Pabuk zatvorila je zračne luke i evakuirala velik broj ljudi.

Oluja Pabuk koja je u petak pogodila pogodila jug Tajlanda, točnije tajlandski otok Ko Samui i pokrajinu Nakorn Si Thammarat, odnijela je jedan život. U tom dijelu zemlje zatvoreni su aerodromi, a očekuje se kako će to zatvaranje slijediti i drugi aerodromi.

Ova tropska oluja je donijela velike pljuskove, jake vjetrove i morske valove visine do pet metara, a ima mogućnost postati jedna od najgorih još od 1962. godine, kada je tropska oluja Harriet uzela gotovo 1000 života, kazao je ravnatelj meteorološkog zavoda Puwiang Prakammin. 

Poginula osoba bila je dio posade na ribarskom brodu koji su zahvatili jaki vjetrovi u blizini obale u pokrajini Pattani. Još jedna osoba je nestala, a preostale četiri su spašene. 

Agencija AFP javlja da su stotine turista blokirane zbog zatvaranja regionalnih aerodroma. 

Evakuirano je oko 6.000 stanovnika većinom iz pokrajine Nakorn Si Thammarat koju je oluja pogodila u četvrtak.

Oluja se kreće prema zapadu od Južnog kineskog mora preko Tajlandskog zaljeva s maksimalno zabilježenom brzinom vjetra od 80 kilometara na sat.

"Turisti ne paničare. No u cijelosti su pripremljeni ako se nešto dogodi", rekao je Prapan Kanprasang, šef odjela za katastrofe na Phuketu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije