Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kažnjeni

Trojici zlostavljača iz Šumarske i drvodjelske škole pojačani nadzor

ucenici
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Autori: M.B./VLM, M.B., I.Š./VLM
15.06.2012.
u 14:21

– Ne bih želio ništa komentirati. Moj sin je dobro. Prenapuhano je sve – kaže otac učenika kojeg su kolege napali lani u prosincu za odmora

Odgojne mjere pojačane brige i nadzora te obvezno uključivanje u psihosocijalni tretman u savjetovalištu za mlade – kazna je koja je trojici maloljetnih učenika Šumarske i drvodjelske škole Karlovac dosuđena na karlovačkom Općinskom sudu. Dječacima starim 15 i i 16 godina, prijavljenim za nasilničko ponašanje, sudilo se jer su lanjskog prosinca za malog odmora napali kolegu iz razreda.

Dok su ga dvojica držala, treći mu je pokušao gurnuti nogu stolca u stražnjicu. Nasilnici su odmah izbačeni iz škole pa ovih dana polažu gradivo drugog razreda.

 – Nemam nikakvih komentara. Moj sin je dobro. Sve je to prenapuhano – kazao nam je jučer otac zlostavljanog dječaka.

 Socijalni pedagog na Odjelu za djecu, mladež i obitelj Centra za socijalnu skrb Karlovac Martina Brajdić Manojlović, koja bi po službenoj dužnosti mogla provoditi postupak, rekla nam je da će u roku od desetak dana osuđeni maloljetnici doći na razgovor. Potom će se napraviti nalaz i mišljenje.

 – Na osnovi toga utvrdit će se program postupanja, kao i hoću li ga voditi osobno ili će ga voditi netko od vanjskih suradnika. Izrečena mjera može trajati do dvije godine, ali svakih se šest mjeseci revidira. Jedino je sud ovlašten da može reći je li utvrđena mjera adekvatna, preblaga ili prestroga – rekla je Brajdić-Manojlović.

Dodala je da u ovom slučaju za trojicu maloljetnika, koja nisu izuzeta iz obitelji, vrijede sva pravila kao da su smještena u ustanovi. To znači da će im se pružiti psihološka i svaka druga pomoć ako se to utvrdi tijekom postupka. Hoće li sljedeće godine normalno pohađati nastavu, ovisi isključivo o školi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije