Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepravomoćno

Trojici maloljetnika po 8 godina za ubojstvo župnika Mile Ivančića

Mile Ivančić
Marina Borovac/Večernji list
15.06.2013.
u 18:00

Župnik Mile Ivančić ove je godine trebao obilježiti 50. godišnjicu, odnosno zlatnu misu. Ubijen je u župnoj kući u Zavalju kod Bihaća, kako je istragom utvrđeno, zbog koristoljublja.

Tužiteljstvo Unsko-sanske županije uspjelo je dokazati odgovornost tri maloljetnika za brutalno ubojstvo župnika fra Mile Ivančića, koje se dogodilo 8. veljače ove godine u selu Zavalju kod Bihaća. Tako je Općinski sud u Bihaću za trojicu mjesnih mladića izrekao kazne maloljetničkog zatvora u rasponu od 8 do 8,5 godina. 

Inače, 78-godišnji župnik Mile Ivančić ove je godine trebao obilježiti 50. godišnjicu, odnosno zlatnu misu. Ubijen je u župnoj kući u Zavalju kod Bihaća, kako je istragom utvrđeno, zbog koristoljublja. Policija za ubojstvo osumnjičila dvojicu maloljetnika bošnjačke i jednog hrvatske nacionalnosti. Ubojice su 17-godišnji Š.J, 16-godišnji Č.A. i 15-godišnji D.M. Jedan od ubojica je sin Marije Dujmović koja je održavala crkvu i župni ured i koja je i otkrila tijelo ubijenog svećenika. - Bila sam s djetetom, evo je kraj mene, 11 godina ima. Očistile smo crkvu pa krenule preko puta u župni stan. Bilo je to u subotu točno u 14.15 sati. Prvo sam pozvonila na interfon, a kako se nije javljao, uzela sam ključ koji mi je dan ranije dao i otključala vrata. Vidjela sam ga čim sam ih otvorila, i moje dijete također. Ležao je na lijevom boku, leđima okrenut prema vratima, na podu je bilo jako puno krvi, vidjela sam da mu je i glava bila sva krvava, pričala je Mirjana Dujmović, mještanka Zavalja nedaleko od Bihaća. Pomislila je odmah na ubojstvo pa je iz džepa izvadila mobitel i pokušala nazvati policiju, ali baterija nije izdržala. Odjurila je do sto metara udaljene kuće i nazvala te se vratila i sačekala policiju.

- Bila sam kod njega kobnog dana, u petak oko 18 sati. Tada mi je dao ključ od stana i zamolio da dođem počistiti sutra. Bio je jako raspoložen, ni po čemu se nije moglo zaključiti da se sprema nešto ovako ružno. Još mi je rekao da si mora naložiti da zagrije kupaonu kako bi se okupao. Ja sam otišla kući, a on na večeru Zvoni Majstoroviću u susjedno selo. Vidjela sam u 21 sat da se vraća - priča Mirjana. U to vrijeme ubojice su vjerojatno spremno čekali starog svećenika. Već prve informacije nakon tragedije govorile su da je svećenik župe sv. Franje Asiškog brutalno pretučen kamenom i palicom, da bi se ubrzo ispostavilo da je i sin spremačice upleten u zločin. Zanimljivo je da je on čitavo vrijeme šutke slušao majčine ispovijedi novinarima.

>>'Bolje da je u lijesu bio moj sin nego naš velečasni Mile'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije