Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prevozili glavu gromobrana

Trojici hrvatskih državljana uhićenih u Srbiji određeno 30 dana pritvora

Zatvoren granični prijelaz Batina-Bezdan
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
07.03.2023.
u 19:02

Trojac je uhićen u subotu na graničnom prijelazu Bezdan prilikom pokušaja ulaska u Srbiju

Prema navodima srpskih medija, Tužiteljstvo u Somboru odredilo je 30-dnevni pritvor za trojicu državljana Hrvatske koji su uhićeni u subotu kada su u Srbiju pokušavali prokrijumčariti glavu gromobrana. Kako se navodi, Hrvati se terete po članu 266. Kaznenog zakonika Srbije za posjedovanje i unošenje radioaktivnih ili drugih opasnih tvari. Stoji i kako im je 30-dnevni pritvor određen zbog sumnje na to da bi mogli pobjeći. Prema zakonu Srbije za ovo kazneno djelo zapriječena je novčana kazna, ali i mogućnost da u zatvoru provedu od šest mjeseci do pet godina.

Trojac je uhićen na graničnom prijelazu Bezdan prilikom pokušaja ulaska u Srbiju. Oni su bili u osobnom vozilu njemačkih registracijskih oznaka, a glava gromobrana je bila skrivena u području rezervnog kotača. Uz glavu gromobrana, koja je radioaktivna, bio je i ručni detektor za mjerenje ioniziranja.

VIDEO Hrvati uhićeni na granici sa Srbijom prevozili radioaktivnu glavu gromobrana?

Povišenu radijaciju na graničnom prijelazu registrirali su senzori poslije čega je na lice mjesta hitno pozvan i tim iz Vinče. Navodno kako je i u okolici zabilježena povećana radioaktivnost kao i da su djelatnici morali na liječničke preglede. Za sada nije poznato kakav je bio plan trojice uhićenih, odnosno što su planirali sa radioaktivnom glavom gromobrana. Nepoznato je i kako je ista prešla hrvatsku granicu, odnosno zašto već tamo nisu zaustavljeni.  

 

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
06:40 09.03.2023.

Što sad ljevica i Radman ne vrište kako su samo htjeli "usvojiti" gromobran?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije