Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Austriji
Povratak na članak

Trojica njemačkih skijaša poginula u lavini, četvrti nestao

Bili su u dobi 57, 36 i 32 godine. Četvrta osoba u dobi 28 godina i također iz južne Njemačke još uvijek se vodi kao nestala.

Komentari 8

Avatar acivij
acivij
14:08 13.01.2019.

Svako malo se na austrijskom radiju čuju izvještaji o stanju u planinama i o ogromnoj opasnosti od lavina (aktualno između najvišeg 5. i 4. stupnja). Upozorava se da se ne ide izvan uređenih i osiguranih skijaških pista jer je opasnost prevelika. Međutim, rijetko prođe dan, a da netko ne nastrada. Takve tragedije se događaju kada ljudi sva upozorenja jednostavno ignoriraju. "Tourengeher" usprkos svemu idu u nesigurno područje i mnogi nastradaju. Prije dva dana su roditelji s dvojicom svoji dječaka "morali" ići u planinu. Šesnaestogodišnjaka su mrtvog izvadili ispod lavine :( Nažalost se zbog takvih se u veliku opasnost dovode i pripadnici službe gorskog spašavanja (velika većina su i u Austriji volonteri).

VL
MA
Matrix5
21:02 13.01.2019.

Kud se vrzmaju po tim vremenskim neprilikama

VL
SA
sargu123
21:33 13.01.2019.

Za koji urac idu tamo na skijanje? Pokazati se...??? sad si imaju!

VL
DU
Deleted user
23:16 13.01.2019.

Zakaj ne napišete da su išli izvan označenih staza i na jasno označeno područje gdje je zbog opasnosti od lavina bio zabranjen pristup? Dobili su ono kaj su tražili i hvala Bogu da nitko od spasioca koji su ih išlii tražiti nije stradao. To bi onda bila tragedija. Ovako su četiri budale manje na svijetu. Sućut obiteljima!

VL
DU
Deleted user
14:05 13.01.2019.

Ako je na mnogo mjesta snijeg preko 2,5m a na vjetrovnim stranama naslagano i dva puta više, nitko se ne može više osjećati sigurno. Rijetko je bilo ovoliko snijega na planinama, te nedostaje iskustva. Dosad su znala samo nekoliko vrhova dobro pobjeliti pa se znalo i kako se lavine kreću. Ali sad je sa svih strana opasno.

VL
DU
Deleted user
14:28 13.01.2019.

Jesu li ostavili oproštajno pismo?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.