Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trojica djelatnika Europatradea ukrala gotovo 250 mobitela

europatrade
Arhiva VL
13.01.2010.
u 13:00

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su 28-godišnji Niko L., voditelj skladišta, 22-godišnji Ante DŽ., djelatnik skladišta, te 23-godišnji R.H., zamjenik voditelja skladišta, mobitele preprodavali po cijeni nižoj od tržišne.

Trojica djelatnika tvrtke Europatrade u Sesvetama u razdoblju od 21. srpnja 2008. do 13. srpnja 2009. godine kontinuirano su krala mobitele marke Samsung oštetivši tvrtku za 304 tisuće kuna, izvijestila je zagrebačka policija.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da su 28-godišnji Niko L., voditelj skladišta, 22-godišnji Ante DŽ., djelatnik skladišta, te 23-godišnji R.H., zamjenik voditelja skladišta, mobitele preprodavali po cijeni nižoj od tržišne.

Ukupno su otuđili 247 različitih modela mobitela.

R. H., otprije poznat policiji, viljuškarom je s kamiona spuštao palete s uređajima nakon čega su ih Niko L. i Ante DŽ. odvozili u dio skladišta koji nije "pokriven" nadzornim kamerama.

Tada je Niko L. s folijama omotanih paleta vadio kutije s uređajima. Nakon što bi izvukao mobitele, neke kutije je prazne vraćao na palete, a neke je uzimao zajedno s kutijama. Otuđene mobitele skrivao je u obližnju praznu kutiju od klima-uređaja. Nakon što bi sve palete istovarili, s vozačem kamiona provjeravala se dostavljena roba, a on je radio zapisnik i otuđene mobitele evidentirao kao nedostatak robe.

Također je sastavljao zapisnik u koji je namjerno unosio pogrešne podatke o serijskim brojevima otuđenih mobitela, a sve kako bi onemogućio njihov pronalazak.

Voditelj skladišta i djelatnik osumnjičeni su za pronevjeru, a R. H. za sudjelovanje u kaznenom djelu jer im je pomagao.

Ključne riječi

Komentara 3

ST
stampedo
13:16 13.01.2010.

Ne kužim!?? Kaj je tu novo?? ili nešto kaj nismo navikli-- još su malo i zdimili...kaj nisu više, kad se bere nek je berba- nestane šleper Vegete-nikom ništ, ide radnik doma s 25dg u džepu- otkaz: Pouka- kradi na veliko,, to su nas ovi u zadnje vrijeme naučili, nekad smo bili pošten narod, ima nas i danas točnije ali svrstavaju nas u red \"bedaka\"...

MM
Mladen Miletić
14:05 13.01.2010.

Glavaš vam govori ponov; o zločin se ne isplati djeca u Hrvatskoj se zato ide u zatvor, tek toliko da znate.

JJ
jjonja
18:08 13.01.2010.

A ja, idiot, kupujem mobitel u dućanu umjesto da sam pital dečke ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije