Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽNI ZATVOR

Trojica braće prijetila pištoljem i zapalila dječju sobu

Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
13.08.2019.
u 16:18

Trojica braće su 8. kolovoza u selu u okolici Čakovca zaprijetila oštećeniku da će ubiti njega i njegove sinove.

Trojica braće u dobi od 33, 32 i 27 godina uhićena su zbog prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Trojica braće su 8. kolovoza u selu u okolici Čakovca zaprijetila oštećeniku da će ubiti njega i njegove sinove. Pritom je 33-godišnjak repetirao pištolj, a oštećenik je u panici pobjegao u kuću.

- Nakon što je 33-godišnjak uhićen kasnije istog dana zbog upućenih prijetnji, 27-godišnjak je, osnovano se sumnja, ušao u kuću oštećenikove kćeri, polio benzinom namještaj u dječjoj sobi, zapalio benzin i izazvao požar u kojem je izgorio namještaj i oštećeni prozori i zidovi kuće - kažu u DORH-u.

Svoj trojici određen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
ObrenM
18:20 13.08.2019.

Zivio Kajtazi !

Avatar niwrad
niwrad
17:02 13.08.2019.

Tebalo je pisati ovako: "Pripadnici nomadske skupine podrijetlom iz Indije koja već stoljećima parazitira na domicilnom stanovništvu opet su počinili kazneno djelo. Ovaj put su prijetili da će ubiti cijelu obitelj te su zapalili dječju sobu. ..." Dakle treba jasno identificirati kojoj skupini pripadaju počinitelji. Promatranje pojedinca kroz prizmu pripadnosti skupini je prirodno i spontano razvijen mehanizam u svim društvima te je korisno sredstvo ispravljanja ponašanja pojedinca člana skupine. Djelotvornije je kod skupina čiji članovi dijele više zajedničkih obilježja, što posebno važi za Rome jer svi oni žive izolirani od društva i imaju snažnu grupnu privrženost. Obilježavanje cijele skupine kad neki njezin član sudjeluje u društveno štetnom ponašanju djeluje kao feedback u kojem skupina usmjerava pritisak prema tom članu da ispravi svoje ponašanje kako ne bi narušavao ugled cijele skupine. Na mikro razini, nešto slično se događa kad se počinitelj kaznenog djela identificira prezimenom i tako obilježava cijela obitelj koja onda usmjerava pritisak prema njemu te nastoji inhibirati njegovo štetno ponašanje kako bi se spriječilo sramoćenje cijele obitelji, i uže i šire. Dakle što je skupina više homogena obilježavanje cijele skupine je učinkovitije u upravljaju ponašanja člana skupine. Taj spontano razvijeni društveni mehanizam nikom nikad nije bio sporan, osim naravno današnjim novinarima, političarima i NGO korpusu.

LI
liliZG
16:27 13.08.2019.

i još jedan uobičajen dan u međimurskoj županiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije