Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sudu

Trojica bivših članova HDZ-a: Nismo krivi za premlaćivanje

mladež hdz-a (1)
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/3
14.02.2011.
u 11:38

Trojicu nekadašnjih članova HDZ-a tereti se za premlaćivanje 18-godišnjeg Marka Jovkovića u zahodu karlovačkog kafića Astralis, ali i dovođenje u opasnost života i imovine

– Ne osjećamo se krivima – rekli su suglasno Željko, sin državnog tajnika Goršića, te još dvojica njegovih kolega – Vladimir Vogrinc i Danijel Trupković na suđenju u poznatom slučaju Astralis koje je počelo na Općinskom sudu u Karlovcu.

Trojicu nekadašnjih članova HDZ-a tereti se za premlaćivanje 18-godišnjeg Marka Jovkovića u zahodu karlovačkog kafića Astralis, ali i dovođenje u opasnost života i imovine zbog načina bijega automobilom s parkirališta.

Među prvima je svjedočio oštećeni Jovković.

– Vidio sam da je Goršić s kolegama ušao u WC i rekao mi da njima balavci neće tamo bljuvati, a zatim me šakom udario u glavu – rekao je na početku suđenja Jovković.

Nakon pitanja odvjetnika okrivljenih, priznao je i da je njihov identitet doznao tek kad im je vidio slike uz tekstove u novinama. Iako je njegovo svjedočenje bilo iznimno konfuzno, a dijela događaja se uopće nije mogao sjetiti Jovković je ipak teretio trojicu okrivljenih. Tvrdio je da su ga prebila čak četvorice. Uz trojicu okrivljenika bila je tu i jedna čelava osoba, koju sada ne bi mogao prepoznati.

Noga za kraj
– Sigurno me je tuklo njih više jer sam istovremeno dobivao po nekoliko udaraca u glavu, a kad sam pao na pod i jedan udarac nogom, također u glavu – tvrdi Jovković.

Nakon toga obrana je postavikla niz pitanja kojima je pokušala diskreditirati Jovkovićevo svjedočenja. Osim toga, zatražili su i toksikološko vještačenje utvrdivši da je Jovković tog dana imao 3,01 promila alkohola i upitno je njegovo shvaćanje cijelog događaja. To je sudac Kovačić odbio. Zatražili su i medicinsku dokumentaciju kako bi provjerili je li Jovković već prije dolaska u Astralis bio ozljeđen. No na pitanja Krešimira Ostrogonca iz DORH-a i Jovković i drugi svjedoci opovrgnuli su tu mogućnost. Uz Jovkovića jučer su svjedočili i Tihomir Čohan, Tihana Stanković Čohan i Mario Čohan. Oni su uglavnom teretili optuženike za događanje na parkiralištu.

Držite ih...
–U jednom trenutku Dario Čohan počeo je vikati drži ih, drži ih, dok sam okrivljene vidio kako kroz gužvu bježe preme izlazu. Dario je rekao i da su Marka pretukli u WC-u – rekao je Tihomir Čohan.

Iako je obrana prigovorila iskazima, ostali svjedoci potvrdili su da su autom koji je vozio Goršić, a Vogrinc bio suvazač, sa otvorenim vratima ozljedili više osoba. Saslušana je i Jovkovićeva djevojka Sabina Mejaški. Ona je iskazivala vrlo slično Jovkoviću koji je rekao i da ih je nakon sukoba vlasnik Astralisa Josip Brkljačić zaključao u jednu prostoriju, a zatim im rekao da ozljede nisu opasne, te da ne trebaju ići na hitnu. Brkljačić je to opovrgnuo rekavši da je upravo on Jovkoviću dao prvu pomoć.

Komentara 23

DO
Dončura
12:07 14.02.2011.

Pa naravno da se ne osjeećaju krivima jer su to tatini sinovi koji su odgajani da im je sve dozvoljeno. Hajde da vidimo i završetak suđenja i presude pa da saznamo živimo li u pravnoj državi.

EL
elfenomeno77
12:12 14.02.2011.

Dončura -pravne institucije rade svoj posao,ali ne treba nikoga unaprijed osuđivat

PK
puši kurac
13:40 14.02.2011.

dobro kakva je ovo država u kojoj uvaženo HDZetovci nemogu prebit nekoga tko im se ne sviđa??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije