Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USTAVNI SUD, OČEKIVANO, OPET U ODLUKAMA STOŽERA NIJE NAŠAO NIŠTA NEUSTAVNO
Povratak na članak

Troje sudaca u izdvojenim mišljenjima pita: Zašto je isti sudac izvjestitelj u svim COVID predmetima?

Sudac Abramović u izdvojenom mišljenju naveo je da ''osporeni propisi flagrantno krše Ustavom RH zajamčena prava i slobode građana"

Komentari 24

AR
Aroun
11:52 16.02.2021.

“Čim imate potrebu praviti kampanju za nešto što se tiče zdravlja, to znači da stvari ne idu onako kako ste planirali. U našem zakonu je jasno zabranjeno da se promovira vrste liječenja ili lijekovi, naručito ona koja bi mogla izazvati neželjene posljedice”

VL
DU
Deleted user
11:53 16.02.2021.

Neka ne promakne "sitan" detalj, a to je korupcija par excellence koja se očituje u tome da slučajno dodjeljivanje predmeta završi uvijek kod istog suca. To je prisutno i na drugim sudovima i jedan je od simptoma karcinoma koji je prisutan u cijelom sustavu sudstva. Taj je simptom laiku i novinarima teško otkriti, jer ga netransparentan sudski sustav krije kao zmija noge. No može se, pa pozivam novinare da se pozabave tim pitanjem. Nije lako, jer se ta dodjela skriva iza raznih faktora, preopterećenosti, ponovnog suđenja u istom predmetu, direktnoj dodjeli iz nekog opravdanog razloga, pa onda koruptivne dodjele predmeta lako prođu ispod radara i teško se dokazuju. DORH, novinari, molim, krenite.

VL
Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
12:18 16.02.2021.

ovu skupinu treba pothitno raspustiti, pokrenuti istragu i procesuirati! otkriti tko stoji iza njih i od koga primaju naredbe u kojima se i sami "jadni" gube! defakto već i izgledaju kao marionete na koncima!

VL
NA
Nadalinaaa
12:16 16.02.2021.

Da se podsjetimo, prelistajmo udžbenike: "Policijska država je izraz koji se rabi za državu u kojoj vlast sustavno koristi svoj represivni aparat - u obliku policije ili tajne policije, ali također u obliku raznih drugih dijelova državne administracije sa ovlastima kažnjavanja i zabranjivanja raznih društvenih aktivnosti - kako bi ostvarili što veću kontrolu nad stanovništvom, gospodarstvom, kulturom i svim drugim aspektima društva. " Kako je u pitanju svjetska agenda, prema našim vazalima moramo imati razumijevanja

VL
Avatar Krile102
Krile102
12:15 16.02.2021.

A sto drugo ocekivati od Suda koji cini 7 politicara i 3 sudca?

VL
Avatar Equilibrium
Equilibrium
12:34 16.02.2021.

Ustavni sud je HDZ-SDP prćija, dupeglavci koji ne razlikuju crno od bijelog.

VL
MO
Mount
12:25 16.02.2021.

"Kad bi struka kontrolirala situaciju, znala bi i mogla unaprijed postaviti okvire kada će se i kakve mjere uvoditi, odnosno kada će i kakve mjere prestajati važiti. Adresati mjera, tj. građani moraju imati izvjesnost kriterija, ako već nemaju izvjesnost rokova trajanja. Ali ako to struka nije u mogućnosti definirati, onda se ne može reći da je stručno tijelo rješenje. Tad se ono pretvara u rezervnu Vladu, a njegove odluke - jer ne mogu biti stručne - nužno u političke. I zato je neophodna parlamentarna kontrola poduzetih mjera, na stranu to što u pravnoj državi ionako mora postojati."

VL
Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
11:51 16.02.2021.

-"Ako se po pitanju npr. obveze nošenja maski pozivamo na medicinske činjenice kao što su "bolest COVID 19 se prenosi prvenstveno kapljičnim putem" ili "jedini način da se smanji širenje bolesti s presimptomatskih i asimptomatskih bolesnika na njihove socijalne kontakte je univerzalno pridržavanje fizičke distance i nošenje maski", onda prvenstveno moramo objasniti zašto smo se tih očiglednih istina dosjetili tek 10. srpnja 2020., usred ljeta i nakon cijelog prvog vala epidemije. U tijeku kojeg je, usput rečeno, stručno tijelo davalo izjave da maske ne bi koristile za zaustavljanje zaraze."-

VL
MI
misho32
12:36 16.02.2021.

pa tko još uzima za ozbiljno odluke hrvatske pravosudne močvare.

VL
MI
mile06
06:17 17.02.2021.

To su Zlocinci,Prevaranti,Mafija,poslusnici vecih Igraca kako vas nije sramota jednoga Dana morat ce te za ovo da odgovarate

VL
Avatar madcap
madcap
14:06 16.02.2021.

Ustavni Sud je političko (nije pravosudno!) tijelo koje odlučuje šta je ustavno a što ne. Stoga tu moraju biti ljudi s velikim pravnim profesionalnim integritetom. No, izuzev ovo troje sudaca, takvih tu nema. Da Plenki raspusti Sabor i uvede diktaturu, Šeparović, Arlović i ekipa ne bi tu vidjeli ništa protuustavno.

VL
VI
Vito
12:51 16.02.2021.

Eeee, suci "moji". Vi ste samostalni točno onoliko koliko vam dopušta anemičar i njegova organizacija pred sudom osuđena za pljačku Hrvatske, drugi puta 3. listopada 2020.g., prije pet mjeseci i 13 dana.

VL
DU
Deleted user
13:35 16.02.2021.

Po zakonu vjerojatnosti ako većina misli jedno, a jedan drugo, taj jedan je neispravan!

VL
MK
MKinkognito60
12:12 16.02.2021.

Sudac ustavnog suda se postaje konsenzusom među političkim strankama u saboru, izabrani su iz prijedloga strananka. Razumijem želju oporbe prema traženju načina nametanja rasprave o temama kojima bi kritizirali rad vlade ali ne razumijem izabrane pravnike koji moraju oscjeniti ustavnost odluka i to pretvaraju u politički aktivizam i ustavni sud pretvaraju debatni klub jedne gostione kad se gosti malo podnapiju. Zazivanje 17 člana ustava znači raspravljanje o svakoj hitnoj odluci o ograničenjima u vrijeme pandemije. Rasprave u saboru su dobro došle osobito o zakonima i uredbama. Tećnja prema uredbama bi dovodila do apsurda kakve smo već vidjeli preko 300 amandmana po jednu rečenicu koja zapravo nema smisla ali je moć za zavlačenje donošenjem odluka. Svojim protestima protiv odluka bi možda ponavljam možda prikupili nekoliko glasača, a ukoliko bi protest i uspio bila bi kriva vlada. U evropi i desne i lijeve vlade odnosno opcije donose pune strože mjere nego su u hrvatskoj, Kršenje mjera drastično kažnjavaju. Njihova policija upada u stanove i privatne posjede, onjavljuju puna imena i prezimena. Mjere potpore ponuđačima usluga su slične kao u Hrvatskoj. Tamo ponuđači usluga moraju točno dokazati gubitak zaradi zatvaranja, svaki nededokazani ili sumnjivo dokazani gubitak se odbacuje, znači administarcija i kašnjenjja su veća nego u hrvatskoj. U hrvatskoj zamračivanje zarade zaradi poreza se osvećuje u manjoj pomoći.

VL
EH
enigmus-hr
12:15 16.02.2021.

Znači po mišljenjuncijenjenog gospona suca “makar pala i atomska bomba treba se držati ustava kao pijan plota”.

VL
BU
burza
11:43 16.02.2021.

Bas ste zlatni suocili smo se sa novom bolesti nemozes sve znati nego donosis mjere u hodu a gospoda bi izvanredno stanje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.