Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Troje liječnika oslobođeno optužbi: 'Šokirani smo, nitko neće odgovarati za smrt naše djevojčice'

Kad je sutkinja Maja Sikora u usmenom obrazloženju presude kazala da se oslobađaju optužbe majka Ivana Matić se blago zaljuljala i leđima naslonila na zid. Cijelo vrijeme u sudnici ju je pridržavao suprug Matej.
12. svibnja 2021. u 11:56 17 komentara 76700 prikaza
Foto: Željko Rukavina/24sata

Općinski sud u Bjelovaru donio je nepravomoćnu oslobađajuću presudu dr. Tomislavu Mikliću, dr. Tomislavu Hegedu koji su bili u sudnici i treće okrivljenoj dr. Mariji Hiđa - Čohar, koja nije došla na objavu presude. Protiv njih je pokrenut postupak zbog smrti Matee Matić koja je 5. prosinca 2015. godine umrla u bolnici u 15-tom mjesecu života.

U prometnoj nesreći kod Bjelovara poginule su dvije osobe, sudarili su se automobil i kamion Kod Bjelovara Policija objavila detalje tragične nesreće: Autom prešao na suprotni trak, poginuli muškarac i žena

Kad je sutkinja Maja Sikora u usmenom obrazloženju presude kazala da se oslobađaju optužbe majka Ivana Matić se blago zaljuljala i leđima naslonila na zid. Cijelo vrijeme u sudnici ju je pridržavao suprug Matej, piše 24sata.

- Ostali smo šokirani. Da nitko ne odgovara za smrt naše djevojčice nije mi jasno. Na ovome se neće završiti idemo do kraja. Propusti liječnika su vidljivi iz aviona, i sud ih oslobodi - kazali su roditelji nakon objave presude. 

U sudskom hodniku majku Ivanu su slomile emocije. Spustila se uza zid i glasno jecala dok su joj se suze slijevale niz lice, a suprug i još jedna žena su je pridržavali i pokušali utješiti, ali utjehe nije bilo.

Pogreb djevojčice Nikoll na gradskom groblju u Novoj Gradiški Podlegla teškim ozljedama Tuga u Novoj Gradiški: Velik broj ljudi na ispraćaju djevojčice Nikoll

Krešimir Skrba, ispred Općinskog državnog odvjetništva je kazao da će nakon što im u zakonom određenom roku stigne pisana presuda odlučiti o eventualnoj žalbi.

Roditelji su prvi put došli s djevojčicom 13. studenog 2015. godine kod dr. Miklića. Potom su se istom liječniku obratili 23. i 25. studenog te 4. prosinca. Dan prije smrti, dr. Heged je, kako stoji u optužnici, propustio pažljivo pregledati rentgentske snimke. Dr. Čohar – Hiđa je po optužnici kad je djevojčica upućena na Pedijatrijski odjel propustila ju poslati na EKG i ultrazvuk srca. No, u svemu se po stavu suda nije radilo o nehaju i nesavjesnom liječenju.

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
  • MediciKM:

    Strašno! i onda kada netko uzme pravdu u svoje ruke ...e toga se bojim najviše!

  • GandalfovBrat:

    eno ih doktori! puj puj puj! možda jedina profesija gdje im je cilj da ti pomognu i ne zahebu. privatni sektor je već druga priča.

  • sveznam1:

    sudu za ljudska orava pa kad porezni obveznici plate u ime hrvatske presudu