Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trgovina ljudima

Troje Ličana godinama zlostavljali i držali kao roba muškarca iz Garešnice

lisice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
07.08.2014.
u 13:45

- Smjestili su ga u neadekvatan stambeni prostor, fizički ga zlostavljali, prisiljavajući ga da za njih obavlja razne poljoprivredne i stočarske poslove bez novčane ili druge naknade, a da su mu pri tome uskraćivali hranu i prava na liječničku skrb - istakli su iz ličke policije.

Policija je uhitila trojac Perušićana koji su možda i sedam godina 60-godišnjaka uz Garešnice držali kao roba i zlostavljali ga.

Naime 66-godišnjak, 40-godišnjak i 39-godišnjakinja s područja Općine Perušić zbog osnovane sumnje da su u neutvrđenom razdoblju odnosno najmanje od 2007. do kolovoza 2014. godine doveli 60-godišnjaka iz Garešnice na svoja imanja na području općina Udbine i Perušića, oduzeli mu osobne dokumente te ga zadržali protivno njegovoj volji.

- Smjestili su ga u neadekvatan stambeni prostor, fizički ga zlostavljali, prisiljavajući ga da za njih obavlja razne poljoprivredne i stočarske poslove bez novčane ili druge naknade, a da su mu pri tome uskraćivali hranu i prava na liječničku skrb - istaknuli su iz ličke policije. Oni su privedeni pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava.

>> Kao robove držali 600 radnika iz BiH

Komentara 11

Avatar vekavac
vekavac
15:02 07.08.2014.

Gospodo novinari nisu to nikakvi ličani nego romi ito se zna tko su. Pave Amić zvani bajo i njegov sin i žena .Molim vas da tako grubo ne klasificirate.Ličani su ponosan narod i svoje poslove su uvijek obavljali sami ili su za iste pošteno platili.Smatram da niti jedan čovjek nije rođen da bude rob .Što se tiče roma u lici imaju jako veliku zaštitu političara i sudstva pa bih molio da se o tome povede računa do se ne desi gore ili dođe do krvi.Naime točno se znade tko ih podržava i iz kojih razloga.

Avatar angel!
angel!
14:34 07.08.2014.

ima neljudi...malo mi smeta ovaj naslov...ličani

BE
belimo
17:30 07.08.2014.

Pretpostavljao sam da su romi u pitanju a isto tako da su u sve to umješani pašijanci (Romi,stanovnici sela kod Garešnice koji su stalni gosti crnih kronika) koji su tog čovjeka tamo odvezli .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije