Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbojništvo

Trojac zatočio žrtvu i uz prijetnje smrću iznudio nekoliko stotina kuna

Ilustracija policija
Hrvoje Jelavić/Pixsell
14.07.2014.
u 12:01

Uz prijetnju smrću i udaranje rukama po tijelu, prisilili su ga da im preda nekoliko stotina kuna koje je imao kod sebe

Zbog razbojništva, iznude, protupravnog lišenja slobode i napada na policajca u istražnom su zatvoru u Varaždinu završili 28-godišnjak iz Hodošana te braća 38-godišnjak i 48-godišnjak iz Pribislavca u Međimurskoj županiji. Prošlog četvrtka 28-godišnjak i 48-godišnjak ušli su kroz otvorena vrata terase u obiteljsku kuću u Ludbreškoj ulici u Donjem Kraljevcu, i uz prijetnju nožem od 64-godišnje vlasnice zatražili novac. Dala im je nekoliko stotina kuna, nakon čega su pretražili prostorije u kući i ukrali nakit te satove.

Vlasnica je uspjela nazvati policiju koja je mlađeg razbojnika zatekla u kući, dok je stariji pobjegao, no i on je uskoro uhićen. Mlađi je tijekom uhićenja nožem napao policijskog službenika koji ga je svladao uz pomoć raspršivača i vezao. Naknadno je utvrđeno da je uhićeni dvojac, zajedno s 38-godišnjim bratom mlađeg razbojnika, još 2. srpnja pokrao 64-godišnjaka iz Donjeg Kraljevca. Lažno se predstavivši kao kupci njegovih proizvoda, prijevarom su ga namamili da dostavi robu u njihovu kuću u Pribislavcu, gdje su ga zatvorili u jednu prostoriju.

Uz prijetnju smrću i udaranje rukama po tijelu, prisilili su ga da im preda nekoliko stotina kuna koje je imao kod sebe. To im nije bilo dovoljno, pa su ga natjerali da ih odveze svojoj kući, gdje im je supruga predala još novca. Potom su ga pustili na slobodu. No, dva dana kasnije, 38-godišnjak i 28-godišnjak ponovo su ga "posjetili". Mlađi ga je u dvorištu udario drvenom letvom, nakon čega su, ponovno uz prijetnje smrću, od njega i supruge iznudili nekoliko stotina kuna!

>> Došetali su do kioska, izvadili pištolj i suzavac i počeli se derati 'Daj pare'

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Becarina
Becarina
15:07 14.07.2014.

Desetak godina zatvora je najbolji odgovor , pa neka razmisle drugi put .

SA
sargu123
12:24 14.07.2014.

Koja im je boja puti?

Avatar Perica1
Perica1
12:25 14.07.2014.

Nekoliko stotina kuna za nekoliko godina zatvora, vrlo inteligentni razbojnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije