Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNESENA KAZNENA PRIJAVA

Trojac oštetio državni proračun za gotovo milijun kuna: Prepravljali knjigovodstvene knjige

Uhićen uhićenje lisice priveden privođenje zločinac lopov razbojnik
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
28.09.2022.
u 14:17

Iz sisačko-moslavačke policije u srijedu su objavili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom građana koje će kazneno prijaviti zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Za gotovo milijun kuna državni proračun oštetila su trojica muškaraca sa sisačkog područja koji su, na nepoznat način nabavivši i u knjigovodstvo svojih tvrtki unijevši više od sto računa drugih tvrtki s kojima su poslovali, pribavili nezakonitu korist u svoje i ime svojih tvrtki.

Iz sisačko-moslavačke policije u srijedu su objavili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad trojicom građana koje će kazneno prijaviti zbog utaje poreza ili carine te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Utvrđeno je da su 26-godišnjak, kao direktor tvrtke s područja Topolovca, i 41-godišnjak kao stvarni voditelj poslovanja te tvrtke u dogovoru sa 63-godišnjim direktorom poduzeća iz Dugog Sela od početka 2017. do sredine 2018. na neutvrđen način nabavili i u knjigovodstvu svojih tvrtki evidentirali ukupno 112 računa s podacima drugih tvrtki.

Tako su u svoje i ime drugih trgovačkih društava oštetili državni proračun za oko 930.000 kuna. Protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

VIDEO: Zbog krize prijeti nestašica ovih proizvoda. Stručnjak otkriva što će prvo nestati u Hrvatskoj

Komentara 5

DU
Deleted user
07:42 29.09.2022.

Koliko dugo ćemo čekati infomraciju da među ovima ima članova lokalnog HDZ-a?

DU
Deleted user
00:40 29.09.2022.

Velite trojac!? Hobotnica ima više krakova.

KO
koraknaprijed
14:39 28.09.2022.

Lopovima je mjesto u zatvoru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije