Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tradicija

Trogirani, kao nekad, pale badnjak čekajući dolazak Božića

trogir - badnjak
Foto: Slavica Vuković
1/3
25.12.2010.
u 13:19

Stanovnici Pasika, dijela staroga Trogira, već niz godina Bložić dočekuju uz ogromnu vatru pred crkvom Svetog Dominika

Stanovnici Pasika, starog dijela drevnoga Trogira pobudili su davne običaje pa već tradicionalno Božić dočekuju uz vatru - paleći badnjak. Vatra je i ove godine grijala vjernike pred crkvom Svetog Dominika gdje je misa održana u 22 sata. U katedrali Svetog Lovre uz polnoćku, održana je i vrlo popularna pjevana misa u 19 sati.

Badnjak je bila prigoda i nabavke domaćega meda jer su članovi Pčelarske udreuge Trogir svoje proizvode ponudili po pristupačnim cijenama.

- Ide dobro. Ljudi cijene med i pripravke od meda. Znaju što je zdravo! - zadovoljan je bio Ante Kasalo, tajnik udruge.

Nakon prekrasne, suhe i poprilično tople badnje večeri, božićno je jutro donijelo kišu. Pravi ugođaj za obiteljsko okupljanje!

Ključne riječi

Komentara 8

I4
IQ 40
14:42 25.12.2010.

Ne, Drogirani Trogirani

DU
Deleted user
14:51 25.12.2010.

IQ40, sviđa mi se tvoj nick. Nadam se da si i ti glup isto kao ja. Ja sam strašni glupan. Meni je IQ na razini amebe. Sretan Božjić.

DU
Deleted user
14:31 25.12.2010.

Trogirani drogirani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije