Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Tristotinjak hrvatskih državljana nije još tražilo pomoć MVPEI-ja

Prema dosadašnjim informacijama sve lokacije hrvatskih tvrtki na kojima rade hrvatski državljani sigurne su i dosad nije zatražena konzularna pomoć oko povratka u Hrvatsku.
26. travnja 2011. u 17:44 7 komentara 6 prikaza
Sirija prosvjedi
Foto: afp

Usprkos međunarodnom pritisku Sirija je danas pojačala napade na protuvladine prosvjednike u gradu Deri. Od početka nemira ubijeno je oko 350 ljudi, a najmanje je 500 zatočenih. Sjedinjene Države preporučile su svojim građanima da ne putuju u Siriju. Slične su preporuke i hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

U Siriji trenutačno boravi oko tristotinjak hrvatskih državljana, od čega se najveći broj odnosi na radnike koji su na privremenom boravku, njih oko 250, a ostatak su hrvatski državljani koji zbog obiteljskih ili drugih prilika trajno borave u Siriji.

MVPEI pozorno prati tijek događaja u toj zemlji preko Veleposlanstva RH u Kairu, koje nerezidentno pokriva Siriju, te počasnog konzula Republike Hrvatske u Siriji, doznajemo iz ministarstva. Održan je i sastanak s predstavnicima hrvatskih tvrtki koje u Siriji imaju svoje radnike. Predstavnici tvrtki upozoreni su na moguću eskalaciju sukoba i daljnje pogoršavanje stanja u toj zemlji, ali odluku o eventualnoj evakuaciji iz Sirije donose same tvrtke.
 
Prema dosadašnjim informacijama sve lokacije hrvatskih tvrtki na kojima rade hrvatski državljani sigurne su i dosad nije zatražena konzularna pomoć oko povratka u Hrvatsku.

Goran Ivanišević
ĐOKOVIĆEV TRENER
Goran Ivanišević: Uništio mi je život, zbog njega nisam mogao spavati
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • campa:

    Pošteno bi bilo da one države EU koje imaju interese u Libiji snose teret izbjeglica.Financijski sve trebaju pokrivati naftne kompanije a ne samo najbliže zemlje.

  • Riznica:

    Koliko pljuete da je ruzno u tim Arapskim zemljama Hrvati i po cijenu zivota ne zele evakuaciju .. Sirija je predivna zemlja upotpunosti ih razumije..

  • -obrisani-:

    ala su se nasuncali ovi rvati