Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FEMICID
Povratak na članak

Tristo žena ubijeno je u Hrvatskoj u 10 godina

Države bi trebale voditi statistiku o broju ubijenih žena, tada će se vidjeti razmjeri rodno uvjetovanog nasilja, tj. femicida

Komentari 8

Avatar western_star
western_star
21:46 25.11.2016.

sve se mijenja. muškarci su ti koji su ugroženi. žene žele emancipaciju, bez ili sto manje djece, posao i karijera zauzima prvo mjesto u njenim životima. a poslovica kako žena drži tri ugla u kući odavno "ne pije vodu" .. prije su žene bile veoma ponosne na sebe i sa velikim dignitetom. a što vidimo danas? selfie sa polugolim teenagerkama. naravno, kako problem demografije leži i u ovom segmentu. moj komentar će izazvati i naići na užasavanje ali moramo biti iskreni prema,onom što vidimo a ne ono što želimo vidjeti. i sve ovo ne opravdava ubojstva ali muškarci sve teže nalaze žene za udaju. zagreb je primjer neudavača starijih od 30 godina.

VL
DA
Darko22
22:14 25.11.2016.

Riječ feminicid mi zvuči kao nešto što bi trebalo ukazivati na to da se namjerno žene ciljaju kao mete za čin ubojstva, što je potpuno apsurdno, a da ne spominjem kako je u Hrvatskoj više žena u muškaraca (93 muškarca na 100 žena je omjer ako se ne varam) pa stoga ne treba začuditi podatak da je dio ubijenih i osoba ženskoga spola. Iako je nasilje nad ženama definitivno ozbiljan društveni problem s kojim se policija treba pozabaviti, imam dojam da ova akcija pod okriljem zabrinutosti za živote žena, ima više karakter nekakvog pasivnog feminizma nego išta drugo. A do sada već svi možemo vidjeti što je feminizam učinio od zapada.

VL
LJ
LJU39
21:37 25.11.2016.

pa koze jedne zrtva je zrtva a ne djlit zena ili hrvat ili srbin ili musli.an..bolje je da se upitas zasto se to desava??????

VL
Avatar babas
babas
07:11 26.11.2016.

U Hrvatskoj je omjer slobodnih muškaraca i žena mlađe dobi otprilike 10:1,iznimka su samo najveći gradovi poput Zagreba i Splita. Samim tim muškarci teško dolaze do žena i nekima se cijeli svijet ruši kada ga partnerica ostavlja,te posežu za ubojstvima,samoubojstvima,u najgorim slučajima i ubojstvom vlastite djece kako bi se osvetili bivšim partnericama.

VL
BL
bluescreen
22:21 25.11.2016.

jel to ona sa šipke?

VL
OS
osica
23:45 26.11.2016.

Sad će Sobol svih zaštititi , ima priliku koju je propustila dok je bila "cijeli život u Saboru" .

VL
Avatar ivek
ivek
17:42 27.11.2016.

300 zena otislo u organe...triba provirit privatne klinke..svakog tijedan nestane 10 mladezi....jedna mlada osba stoj 1 milion eura u oganima,,,,ok je vlada komunizam bilo je sve uredno,,od kad je hdz na vlasti kolje vlastiti mladez i prodaje organe,,,,miroslav tudjman..no.1

VL
FE
fefellerunt
12:06 26.11.2016.

Interesantno da nisu naveli broj koliko je muškaraca ubijeno zbog istih tih žena, a koje su one svojim nemoralnim ponašanjem navele na to. Ćinjenica je da su moral, sram, čast i poštenje odavno, kod 99% žena u hrvatskoj, osobine primitivizma,ma, nazadnosti da mogu ne bi me iznenadilo da traže i smrtnu kaznu za takve osobe . da ne spominjem privilegiranost žena u svim segmentima ovog društva

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.