Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iskoristio nepažnju

Trinaestogodišnjak došao u školu s pištoljem i 50 metaka

škola
Foto: Arhiva VL/PIXSELL
1/4
13.05.2010.
u 10:04

Profesor je primijetio da dječak nešto ima u džepu i zatražio je da mu pokaže što je to. Nakon dužeg nagovaranja u kabinetu profesora dječak je položio pištolj na stol.

S devetmilimetarskim pištoljem i pedesetak metaka pojavio se u ponedjeljak na nastavi učenik sedmoga razreda Osnovne škole Višnjevac. Da 13-godišnjak nešto skriva u džepu zapazio je profesor tjelesne i zdravstvene kulture Dane Končar. Otkrio ga je tek oko 17.50 sati, a sumnja se da je učenik nekoliko sati tijekom nastave oružje imao uza se. – Vidio sam da ima nešto u džepu, a prvo sam pomislio da pokušava u školu unijeti pivo.

Upitao sam ga što mu je to, a on je kratko rekao “ništa”. I tako nekoliko puta. Na kraju sam ga odveo u kabinet u kojem je iz džepa izvadio pištolj. Pregledao sam i torbu u kojoj sam pronašao još pedesetak metaka. Odmah sam ga poslao na razgovor k psihologinji i pozvao policiju – i jučer je šokiran bio Dane Končar. Kazao je da im je dječak ispričao kako je pištolj ukrao kad je bio kod prijatelja. Prije nastave otišao je kući k učeniku 5. razreda i dok njegovi roditelji nisu gledali, uzeo pištolj i streljivo. Gdje je pištolj točno bio u policiji još ne znaju. – U spremniku pištolja nisu bili meci, no to ipak nimalo ne ublažava situaciju. Pitao sam ga je li kome pokazivao pištolj. Odgovorio mi je da ga je pokazao samo jednom učeniku, a to mi je taj dječak i potvrdio – kaže nam profesor.

Dječak inače živi u teškim socijalnim prilikama s djedom i bolesnom bakom koja je šećeraš i amputirane su joj noge. Oca nikada nije upoznao, a prema pričama iz škole, majka mu na informacijama nije bila već tri godine. Ona živi u Osijeku, a 13-godišnjak u prigradskom naselju Višnjevcu udaljenu nekoliko kilometara. Ravnatelj škole Mato Bijuk kaže kako im je ovo prva takva situacija. Sretan je samo što nitko nije nastradao.

Marko Čaleta iz Policijske uprave osječko-baranjske kaže kako vlasnik pištolja ima oružni list, no oružje i streljivo su mu poslije ovoga događaja oduzeti. 
– Protiv vlasnika pištolja bit će podnesena prekršajna prijava prema Zakonu o oružju, a protiv 13-godišnjaka ćemo Općinskom državnom odvjetništvu za mladež poslati posebno izvješće – doznajemo od Čalete. U školi će provesti pedagoške mjere da se takvi incidenti ne ponove.

– Naložit ću razrednicima da razgovaraju s učenicima i objasne im kako se to ne smije raditi jer ne znamo hoće li to ponovno nekome pasti na pamet – ističe ravnatelj škole Matko Bijuk.

Ključne riječi

Komentara 21

MI
mica1111
12:14 13.05.2010.

...divno...,ove bi ja roditelje tako kaznila i oduzela im i oružje i dozvolu za sva vremena...

OB
-obrisani-
12:17 13.05.2010.

NO COMENT!!! Za ne povjerovati kako se djeca odgajaju i koliko ima aljkavih roditelja.Mislim da bi u ovome slucaju roditelji od ovoga djecaka trebali dobiti zatvorsku kaznu,naglasavam zatvorsku kaznu u trajanju od najmanje tri mjeseca pa neka razmisljaju.Da se razumijemo oba roditelja moraju biti kaznjena ali ni u kom slucaju novcano jer to ih vjerujem nebi pogodilo.

MO
mozel
11:58 13.05.2010.

Opet isti slucaj kao i kod proslog slucaja samo sto ovaj nije ubi nikoga kao prosli put.Oruzje opet na domak ruku djece i maloljetnika.Svi oni koji legalno posjeduju bilo kakvo oruzje treba da se provede nadzor dali taj koji posjeduje oruzje ima spremiste u koje nemoze doci niko sem njega kao sto su puscani trezori.Prije izdavanja dozvole za oruzje mora se napraviti provjera dali ima sigurnosno spremiste,a ne da moze oruzje uzeti i onaj gost koji dodje u posjetu.Oni koji imaju oruzje bez dozvole za njih se zna sta ih ceka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije