Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGO NEJASNOĆA I OPASNOSTI
Povratak na članak

Trinaesta plaća morat će se dodatno regulirati

Pravilnik o porezu na dohodak trebao bi doskočiti mogućim zloupotrebama. Tvrtke koje imaju ugovorene božićnice “do iznosa neoporezive naknade” traže izlaz

Komentari 11

GE
genex
01:55 17.11.2018.

majko mila, ne čude me sindikalni mamuti koji u sebi nose neizlječivi virus socijalizma i uravnilovke, ti stari majstori ravnomjernog dijeljanja bijede, ali prof.lovrinčević, koji u tome vidi mogućnost fiktivnog zapošljavanja samo zbog isplate ovih 7500 kn nije ništa mentalno bolji od ovih sindikalaca. uz ovakve, nema zime za nas.ostaćemo vječno na zadnjem mjestu u europi.u hrvatskoj ti sve mogu oprostiti ali ako si imalo uspješan i imaš love naheb. si.ovakvi će uskoro natjerati i one koji imaju nekakve businesse ovdje da ih prebace negdje vani i da se isele,kao što su natjerali tisuće mladih da traže sreću po europi. o moja hrvatska, ovakvi ćete ipak uspjeti uništiti.

VL
SA
samoborka
07:59 17.11.2018.

A da ne napominjem poslodavce,to su najcesce obrtnici,koji isplate svojim radnicima bozicnicu,a onda ih natjeraju da dignu taj novac i vrate im ga ili u punom iznosu ili veci dio. I to je ustaljena praksa.

VL
DU
Deleted user
07:21 17.11.2018.

Prije svega to nije 13. plaća već 12.! Računajte.Plača za siječanj dobiva se u veljači, a plaća za prosinac ide u iduću godinu! Zbog navedenog je napravljena dodatna plača kao korektiv, jer prethodne plaće su jedna vrsta akontacije! Naime, po našem modelu i praksi neisplate te 12. plaće onda dobit dijele samo neki u firmi! Jasno, dobit se oporezuje sa 12 % a porezi na plaću, dakle na rad dosežu 36%!!!! Nemoralno i nepošteno! Dakle, već se obilato mulja! Niske plaće, a onda se dobit podjeli po manjoj stopi - nekima - povlaštenim! Pametnom dosta!

VL
SA
samoborka
07:57 17.11.2018.

Vi svi koji trabunjate protiv recenog u ovom clanku Pojma Nemate ni o cemu. Znaci, Ne postoji odredba i pogodnost (a govorim vam iz prve ruke jer sam sama obracunavala place i sve ostalo djelatnicima niza d.o.o. firmi i obrta) koju jako veliki broj nasih poduzetnika ne zlorabi. Primjerice, radnicima daju na potpis izjave o primitku bozicnica Bez navedenog iznosa. Radnici dobiju 300kn,a nakon sto se svi potpisu na taj komad papira,poslodavac nadodaje iznos da su primili 2.500,00kn. Kroz JOPPD obrazac prikazu Drzavi da su razliku od 2200kn isplatili u gotovini. Radnici za to nikada ne doznaju dakako. Pa onda, zaista smanje iznos bruto place taj mjesec kada isplacuju regres/bozicnicu pa radnik zapravo dobije potpuno isti iznos na ruke kao i svaki mjesec. Pa onda...fiktivno zaposljavanje odbitelji na nepuno radno vrijeme radi pumpanja troskova itd. Mogla bih vam dati jos cijeli niz primjera. Ne bjeze ljudi iz Hr jer im se bjezi. I nemojte mi napominjati da nisu Svi poslodavci takvi. Nisu. Ali jako velik broj je.

VL
DE
deda1234
10:00 17.11.2018.

Bilobi dobro da se isplacuje... Ali na zalost se nemora..

VL
ST
stefj
00:20 17.11.2018.

Interesantno, sindikati su protiv isplate neoporezivih 7500 KN. I to sindikati državnih i javnih službi. Interesantno... Pa to je tak, kada te službe, a naročito sindikati taj novac ne zarađuju, već im pada s neba, tj. iz proračuna. Boli njih ona stvar za one koji novac zarađuju i plaćaju visoke poreze da bi oni imali... Lijepo je za vidjeti da se dotični i dalje zalažu za ukidanje privatnog sektora, povećanje nameta i protjerivanje svih poduzetnika...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.