Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teška prometna nesreća na magistrali iznad Selca

Tridesetogodišnji Crikveničanin poginuo na motociklu

prometna
Anton FICKO
12.11.2009.
u 19:17

- Bio je to djelić sekunde i ništa nisam mogao učiniti nego stati. On se odjednom stvorio i lupio u mene - rekao nam je šokirani D. Perić, vozač pasata na kojeg je naletio motociklist.

SELCE - Najvjerojatniji uzrok pogibije nesretnog Crikveničanina Zorana Mirića (30) prevelika je brzina. Prema izvještaju istražne sutkinje Ksenije Zorc, Mirić je oko 17.15 sati na svom motociklu hondi (RI 881OB) vozeći u smjeru Crikvenice na ravnom dijelu magistrale prešao na suprotni kolnički trak kojim se u smjeru Novog Vinodolskog kretao pasat karavan TDI (RI 578JR) kojim je upravljao Drago Perić (44) iz Malog Lošinja.

Motocikl je zakačio prednji desni dio automobila, a o kolikoj je silini udarca riječ, najbolje govori podatak da je nesretni mladić odbačen 20 metara dalje, dok je razdaljina između prvih tragova kočenja i motocikla koji je nakon sudara otklizao ček 150 metara.

- Bio je to djelić sekunde i ništa nisam mogao učiniti nego stati. On se odjednom stvorio i lupio u mene. Vidio sam kako klizi prema meni i u prvom trenutku mi nije bilo jasno što je, jer nije imao ni upaljena svjetla. Ne znam koliko je vozio, ali mislim ne manje od 200 kilometara na sat - rekao nam je šokirani D. Perić koji se s kćeri iz Malog Lošinja uputio u Zadar.

Njegova nam je kći kazala kako su im se u automobilu odmah nakon sudara otvorili zračni jastuci, pa stoga nije mogla vidjeti što se u stvari zbilo.

- Istrčala sam iz auta prema motociklistu ne bih li mu pomogla i kada sam vidjela da nepomično leži, odmah sam nazvala hitnu - rekla nam je vidno potresena djevojka.

Ocu Zorana Mirića pored tijela mrtvog sina je pozlilo, te ga je vozilo hitne pomoći koje je došlo zbog unesrećenog prevezlo u crikvenički Dom zdravlja, a nedugo nakon nesreće na mjestu događaja se pojavila i mladićeva djevojka. Neprestano je zapomagala i plakala, a htjela je i pogledati mladića i oprostiti se od njega, no policajci joj nisu to dopustili.

Komentara 1

FI
firex
17:21 14.11.2009.

počivaj u miru frende :-(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije