Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Provodi se istraga

Tri zaposlenice javne ustanove "zamračile" preko 100.000 kuna

Nov?anice od dvijesto kuna
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
24.04.2023.
u 23:21

Okrivljena 68-godišnjakinja sumnjiči se da nije polagala novac koji su joj predavali drugi zaposlenici iz ostalih blagajni u glavnu blagajnu ustanove i to prikrivala prepravljanjem sadržaja uplatnica koje je 58-godišnjakinja, zadužena za kontrolu isprava unosila u knjige. Treća je pak 62-godišnjakinja koja je nakon prijave nepravilnosti slagala da u blagajni ne nedostaje novac

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv tri hrvatske državljanke zbog osnovane sumnje da su počinile kaznena djela pronevjere i krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Okrivljena 68-godišnjakinja od studenog 2019. godine do siječnja 2020. godine u Varaždinu, kao glavna blagajnica javne ustanove nije polagala novac koji su joj predavali drugi zaposlenici iz ostalih blagajni u glavnu blagajnu ustanove, već ga je uzimala i zadržavala za sebe, čime se nepripadno okoristila za više od 103.000 kuna.

Kako bi to prikrila, 68-godišnjakinja je prepravljala sadržaj uplatnica i predavala ih 58-godišnjakinji, zaduženoj za kontrolu knjigovodstvenih isprava, koja ih je, znajući da se radi o krivotvorenim uplatnicama, potpisivala i unosila u poslovne knjige. Osnovano se sumnja i da je 62-godišnjakinja u veljači 2020. godine kao voditeljica računovodstva ustanove nakon prijave nepravilnosti u glavnoj blagajni napisala očitovanje u kojem je slagala da u blagajni ne nedostaje novac.

VIDEO: Prijatelji se opraštaju od tragično preminulog para koji je stradao kod Požege: 'Počivajte u miru'

Komentara 2

DU
Deleted user
02:20 25.04.2023.

vreme je da i mi pocinjemo jamiti. treba oteti koliko god mozes, treba bespravno graditi i tuci se sa policijom kad dodju rusiti, treba sve suncobrane i lezaljke baciti u more istaviti svoje, sve koji imaju standove treba baciti u more i staviti svoje, sve koncesionare treba baciti u more zajedno sa onima koji su im ih dali i staviti svoje standove, sve inspektore treba istuci kad dodju u inspekciju i baciti u more. treba otici u sabor i sve prazne stolice baciti u more tako da ko nema gdje sjediti nema ni plate, treba sav pribor za jelo i juhu i glavno jelo i salatu iz saborskog restorana baciti u more (moze i u savu blize je). treba sve naplatne kucice razbiti i baciti u more, burek od mesa i pivo trebaju biti besplatni i stariji od 80 nasmijani.

ZI
ziva___istina
07:39 25.04.2023.

Prosla baba s kolacima. Sad je aktuelan €, pa ko jamio, jamio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije