Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE

Tri sindikata javnih službi prešla u SSSH

spomenka avberšek
Marijan Sušenj/PIXSELL
28.03.2013.
u 17:23

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Spomenke Avberšek, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Jadranke Ivezić te novoosnovani Sindikat zdravstva Radmile Čahut pridružili su se SSSH-u

Tri sindikata javnih službi prešla su u SSSH: Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Spomenke Avberšek, Sindikat zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Jadranke Ivezić te novoosnovani Sindikat zdravstva Radmile Čahut. Time SSSH sada ima 23 sindikata s ukupno 123.465 članova.

Samostalni sindikat zdravstva (SSZSS), s 20 tisuća članova treći po veličini sindikat u Hrvatskoj, 2009. godine izašao je iz SSSH jer su ondje okupljeni sindikati iz realnog sektora, te su pristupili Matici hrvatskih sindikata Vilima Ribića, što je bilo \"prirodno\" jer okuplja javne službe. No, zbog neslaganja S. Avberšek i V. Ribića, napustili su tu centralu.

SSZSS i Sindikat socijalne skrbi dva su sindikata koje su nedavno sindikati javnih i državnih službi, u svojim pripremama za štrajk i referendum, zaobišli, a sve zbog navedenih osobnih neslaganja. Kako je sindikalno djelovanje olakšano u okviru jedne od središnjica, dva su se sindikata priklonila SSSH-u. Treći, Sindikat zdravstva, nastao je iz Sindikata zdravstva, socijalne zaštite i mirovinsko-invalidskog osiguranja Hrvatske.

>> Sindikati za masovni prosvjed 1.5.: \"Vlada zemlju pretvara u logore\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije