Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽBE ZA NEHUMANO POSTUPANJE

Tri radnika poginula na gradilištu Expo-2020. Europski parlament pozvao na bojkot Svjetske izložbe

Svjetska izložba u Dubaiu
Foto: REUTERS
1/2
02.10.2021.
u 22:50

Ujedinjene Arapske Emirate i Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. često kritiziraju aktivisti za ljudska prava

Tri radnika su poginula i više od 70 je teško ozlijeđeno na gradilištu Svjetske izložbe u Dubaiju, rekli su u subotu dužnosnici tog emirata koji tvrde da su sigurnosni propisi u skladu s međunarodnim normama.  

Ti podaci su objavljeni nakon poziva Europskog parlamenta na bojkot Expoa-2020, osuđujući u rezoluciji kršenja ljudskih prava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, posebno "nehumano" postupanje prema radnicima imigrantima. 

Više od 200.000 radnika je sudjelovalo u izgradnji izložbenog prostora u predgrađu Dubaija gdje su podignute stotine paviljona. 

Ujedinjene Arapske Emirate i Katar, domaćina Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. često kritiziraju aktivisti za ljudska prava zbog postupanja prema stotinama tisuća radnika, od kojih je većina iz Južne Azije, koji grade njihove velike projekte. 

"Nažalost tri osobe su do danas poginule na radu i 72 su teško ozlijeđene", naveli su organizatori Expoa-2020 dodajući da ime je dobrobit radnika "najveći prioritet". 

Dodali su da je na izgradnju paviljona utrošeno 247 milijuna radnih sati i da je učestalost nesreća manja nego u Velikoj Britaniji.

"Uveli smo politike, standarde i svjetske procedure koje štite zdravlje, sigurnost i dobrobit svih koji su uključeni u Expo-2020", istaknuli su. 

Većina europskih zemalja sudjeluje na Expu-2020. unatoč pozivu Europskog parlamenta da ga bojkotiraju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije