Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
volio je bombe

Tri godine zatvora, tri liječenja i povrat 25.000 ukradenih kuna

bomba
VL FOTO
13.02.2012.
u 15:33

Pavia je priznao da je 6. srpnja u 2.40 sati naoružan ručnom bombom upao u Ininu benzinsku postaju na Zagrebačkoj aveniji. Na okidaču je držao prst te je povikao: – Dignut ću sve u zrak ako netko uđe!

ZAGREB – Maurizio Pavia (33) iz Rijeke nagodio se s tužiteljstvom te je osuđen na tri godine zatvora zbog više razbojstava, a pristao je i na tri godine obveznog liječenja od ovisnosti.

Teretio se da je lani u srpnju naoružan ručnom bombom orobio benzinsku postaju na Zagrebačkoj aveniji, a osim toga optužen je i za još tri neuspjela razbojstva. Pred vijećem Ivane Kršul, sutkinje zagrebačkog Županijskog suda, Pavia je priznao da je 6. srpnja u 2.40 sati naoružan ručnom bombom upao u Ininu benzinsku postaju na Zagrebačkoj aveniji. Na okidaču je držao prst te je povikao:

– Dignut ću sve u zrak ako netko uđe!

Od preplašenih zaposlenika zatražio je novac, a nakon što su mu dali ono što su imali u blagajni, tražio ih je i da mu otvore sef. Odnio je oko 25.000 kuna, a prema presudi taj novac mora vratiti Ini.

U rujnu lani pak imao je sumanuti pljačkaški pohod, koji je 28. rujna u 15.30 sati počeo u frizerskom salonu Ahaja na Pavlenskom putu. Nakon što je upao u salon, zaprijetio je djelatnicama te počeo prčkati po okopojasnoj torbici. To je iskoristila jedna od djelatnica da bi pobjegla, a Pavia je krenuo za njom. Kako je očito bio odlučan da se domogne novca, nekoliko minuta kasnije na Pavlinskom putu 7K uletio je u trgovinu Konzuma. Prišao je blagajni, na nju stavio torbicu te je blagajniku kazao da je unutra eksploziv. Zatražio je novac, a kada nije uspio otvoriti blagajnu, pobjegao je te u 16.05 sati upao u trgovinu Devetka u Ulici Ante Topića Mimare 9. Navukao je majicu preko lica te zaprijetio prodavačici aktiviranjem bombe. Tražio je da mu otvori blagajnu, a umjesto toga ona mu je povukla majicu s lica. To ga je smelo pa je i iz treće trgovine pobjegao neobavljena posla.

Uhićen je prošlog mjeseca, a pravomoćnost presude čekat će iza rešetaka. Njegov branitelj kazao je da je to najbolje za Paviju jer se tako može početi liječiti od ovisnosti. Inače po vještaku psihijatru, Pavia je tijekom pljačkaških pohoda bio smanjeno ubrojiv.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije