Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RATNI ZLOČIN

Tri godina zatvora Bošnjaku za ubojstvo trojice Hrvata civila u ratu 1993.

bosanska policija dobra
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.09.2016.
u 22:13

Čoloman je proglašen krivim da je s nepoznatim supočiniteljem ubio trojicu te ranio još devetoricu hrvatskih civila koji su bili zatvoreni u domu u viteškome naselju Počulicama

Prizivno vijeće Suda BiH osudilo je pripadnika sedme muslimanske brigade Armije BiH Jasmina Čolomana na tri godine zatvora zbog ratnog zločina, ubojstva trojice Hrvata i ranjavanja još devetorice u središnjoj Bosni, izvijestio je danas Sud BiH.  

Čoloman je proglašen krivim da je s nepoznatim supočiniteljem ubio trojicu te ranio još devetoricu hrvatskih civila koji su bili zatvoreni u domu u viteškome naselju Počulicama. Zločin se dogodio na početku hrvatsko-bošnjačkog rata u travnju 1993.

Prizivno je vijeće ranije već ukinulo prvostupanjsku presudu kojom je Čoloman bio oslobođen spomenutih optužbi. Po hrvatskim izvorima zločin je počinjen 23. travnja 1993. u selu Prnjavor, u viteškoj mjesnoj zajednici Počulica, odakle su svi mještani hrvatske nacionalnosti prognani već prvog ratnog dana 16. travnja u Lašvanskoj dolini. U tom području, u to vrijeme, zapovjednik postrojbe Armije BiH bio je Safet Sivro iz viteškog naselja Sivrino Selo.

>> Suđenje za Loru počelo ekcesima i vrijeđanjem suca

Komentara 30

SK
skupiduša
22:31 23.09.2016.

T presuda je više nego sramotna. Koliko vrijedi jedan , tri i više života, kada za jedan nenamjerni prekršaj u prometu, možeš dobiti više godina zatvora i podmirenje svih šteta i troškova?

LI
lighthouse
22:51 23.09.2016.

Strašno.....pa više dobiješ kada prođeš kroz crveno!!!!

SA
SANTOS
23:24 23.09.2016.

Toliko o pravu i pravdi u bosni....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije