Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO

Tri dana gori požar na smetlištu u Davoru, mještani zabrinuti: 'Da nećemo oboljeti, dobiti neku bolest'

Zagreb: Vatrogasci gase požar koji je izbio na baraki u naselju Srednjaci
Davor Puklavec/PIXSELL
20.04.2022.
u 23:59

Ovo nije prvi puta da gori odlagalište Baćanska, a kako je udaljeno od prvih kuća svega nekoliko kilometara mještani su zabrinuti.

Vatrogasci već tri dana pokušavaju obuzdati požar koji je buknuo u ponedjeljak na odlagalištu komunalnog otpada u mjestu Davor u novogradiškoj Posavini. Stanovnici okolnih mjesta kažu da to nije prvi put da gusti dim s odlagališta prijeti naseljima, piše HRT.

- Deponija se zapalila, pretpostavljamo da je bilo samozapaljenje, teško je to reći, rekao je Mario Čičak, direktor Komunalca Davor.

U ponedjeljak se protiv vatrene stihije borilo 40-ak vatrogasaca. - Borili smo se do jedno 6, 7 sati, gdje smo malo suzbili taj požar, rekao je Martin Bukić, zapovjednik DVD-a Davor.

Međutim, vjetar je ponovo razbuktao požar koji je u međuvremenu stavljen pod kontrolu. Vatrogasci dežuraju već treći dan na požarištu.

- Još dan-danas traje, nema kraja, rekao je Mario Smolić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Davor.

Ovo nije prvi puta da gori odlagalište Baćanska, a kako je udaljeno od prvih kuća svega nekoliko kilometara mještani su zabrinuti.

- Da nećemo oboljeti, dobiti neku bolest. To je prvi put da je tako veliki smrad, rekla je Slavica Balunović iz Davora, dok je Marija BAlonović iz Davora kazao da se osjetio miris plastike ili nekog smrada, piše HRT.

Na to smetlište se osim okolnih brodsko-posavskih općina, dovozi otpad i iz drugih dijelova Hrvatske. 

-  Po nekakvim našim saznanjima tamo ima preko 70 tisuća tona smeća više nego što bi to trebalo biti, rekla je Renata Gelemanović, općinska vijećnica u Davoru (Nezavisna lista).

Načelnik Davora Đuro Anđelković pak odbacuje sve navode. - Bili su tu inspektori, provjeravali sve, kvalitetu zraka, vode, sve je OK.

VIDEO: Alarm u Kremlju: Ruska elita sve više misli da je invazija katastrofalna pogreška i da bi Putin mogao upotrijebiti nuklearno oružje

Ključne riječi

Komentara 1

ZD
zdenkoj
05:23 21.04.2022.

A bože naslova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije