Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Tri Albanca pokušala ilegalno ući u RH kod Metkovića

Svi albanski državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima, a 20-godišnjaku i 21-godišnjaku je određena i trogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH t
04. prosinca 2014. u 12:13 2 komentara 308 prikaza
policija
Foto: ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Metković jučer su prekršajno prijavili dvoje albanskih državljana u dobi od 20 i 21 godine koji su nezakonito prešli granicu te potom 37-godišnjem državljaninu Albanije pokušali pomoći u istom.

Kako pojašnjava PU dubrovačko-neretvanska, tijekom jutarnjih sati u Uvali Moračna u mjestu Klek uočeno je vozilo albanskih nacionalnih oznaka u koji su se ukrcale dvije osobe koje su se prethodno pješice spustile niz brdo. Zbog sumnje u pomaganje u nezakonitom prelasku državne granice, vozilo je ubrzo zaustavljeno a vozač i dvoje putnika, svi državljani Albanije, dovedeni su u prostorije policije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su mlađi albanski državljani pokušali nezakonito ući u RH zaobišavši granični prijelaz Klek. Svi albanski državljani prekršajno su sankcionirani sukladno Zakonu o strancima, a 20-godišnjaku i 21-godišnjaku je određena i trogodišnja zabrana ulaska i boravka u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

Granična policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ističe da je od početka ove godine do kraja studenog spriječila 337 osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice. Najveći broj nezakonitih migranata zatečeno je prilikom nezakonitog prelaska državne granice s Crnom Gorom, dok se ostatak odnosi na granicu s Bosnom i Hercegovinom.

>>Pokušali ući u Hrvatsku među biskvitima!

>>Uz staklene čaše pronašli trojicu Afganistanaca

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca