Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump:

'Trgovinski sporazum s Kinom bit će vrlo brzo i potpisan'

Donald Trump
Foto: LEAH MILLIS/REUTERS/PIXSELL
1/5
22.12.2019.
u 07:27

Prema sporazumu, Sjedinjene Države složile bi se smanjiti neke carine u zamjenu za veliki skok kineske kupovine američkih poljoprivrednih proizvoda

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je izjavio da će Sjedinjene Države i Kina "vrlo brzo" potpisati svoj takozvani trgovački sporazum prve faze.

"Upravo smo postigli pomak u trgovinskom sporazumu i vrlo brzo ćemo ga potpisati", rekao je Trump na u Turning Pointu na Floridi.
Ugovor o prvoj fazi najavljen je ranije ovog mjeseca kao dio nastojanja da se okonča višemjesečni trgovinski rat između dvaju najvećih svjetskih gospodarstava, koji je zaokrenuo tržišta i pogodio globalni rast.

Donald Trump
1/7

Prema sporazumu, Sjedinjene Države složile bi se smanjiti neke carine u zamjenu za veliki skok kineske kupovine američkih poljoprivrednih proizvoda.

Ministar financija Steven Mnuchin rekao je prošlog tjedna da će sporazum biti potpisan početkom siječnja, napomenuvši da je sporazum već preveden i da je prošao tehničku "pročišćavanje".

Komentara 5

OO
oo8787
10:23 22.12.2019.

Trump je najbolji predsjednik u povijesti USA

ZI
zimerman
08:11 22.12.2019.

Polako ali sigurno Trump ostvaruje svoje planove poslije Meksika i Kanade i Kina polako popušta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije