Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izglasovana odluka

Trgovine sada i zakonski mogu raditi od 0 do 24 sata

\'podravina, bjelovar, trgovina, 05.03.09. detalj iz jednog trgovackog lanca u bjelovaru snimio: Damir Spehar, Vecernji list\'
Damir Špehar/PIXSELL
30.09.2011.
u 12:25

Ovim izmjenama Zakona o trgovini potvrdila se odluka Ustavnog suda koji je 2009. godine, ukidajući zabranu rada nedjeljom, ukinuo i članke Zakona o radnom vremenu.

Trgovine će, ako vlasnici to tako požele, moći raditi od 0 do 24 sata, ovu su odluku danas izglasovali saborski zastupnici sa 85 glasova za, pet suzdržanih i tri protiv. Ovim izmjenama Zakona o trgovini potvrdila se odluka Ustavnog suda koji je 2009. godine, ukidajući zabranu rada nedjeljom, ukinuo i članke Zakona o radnom vremenu.

Zakon o trgovini ponovno će jednako tretirati sve blagdane koji su definirani kao državni praznici, a poslodavci će samostalno određivati radno vrijeme trgovina.

Prijedlogom se proširuju odredbe o nepoštenom trgovanju, ali i krug osoba koje mogu obavljati djelatnost trgovine, kojom bi se mogle baviti i neprofitne pravne osobe (udruge i zadruge) koje izvan trgovina mogu prodavati robu isključivo vezanu s ostvarivanjem ciljeva tih pravnih osoba. Osim toga, novim izmjenama uvode se i kaznene odredbe za građane koji bez dozvola prodaju robu izvan prodavaonica ili proizvode koji se ne smiju prodavati na otvorenim prostorima.

Iz zakona se briše i odredba koja se odnosi na obvezu Ministarstva gospodarstva da u postupku izdavanja lokacijske dozvole određuje posebne uvjete za obavljanje trgovine u određenim vrstama prodajnih objekata.

 

 

Komentara 16

Avatar intimus500
intimus500
12:59 30.09.2011.

jupiii ... kak ću se ove jadne radnice po trgovinama obradovati ... i to još za istu plaću!!! BRAVO političari!!

OB
-obrisani-
14:41 30.09.2011.

ovo je mogao samo jedan idiot izglasat-pa nismo mi u americi gdje trgovine rade i na bozic-jasno ne sve ali manje svakako, ako je meni treba nesta za tjedan dana kupit, onda cu ja to kupit ili isao svaki dan ili jedamput na tjedan, pa ako je to tako neka ti idioti koji su to izglasali spomenu samo jednu zapadnu drzavu u nasem okruzenju-gdje toga ima-nema toha u njemackoj, svicarskoj, frtanciji, austriji, italiji-na koga su se ovi idioti pozvali-.amerikance?????????????

OB
-obrisani-
09:07 01.10.2011.

cickova-sta je hrvatska \"sekularna\" drzava???????? medonja jedan-a sta su onda: francuska, njemacka, austrija, italija-muslimanske drzave??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije