Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.12.2014. u 12:00

Premijer je predsjednikovu šutnju "plaćao" sinekurama

        Kolinda Grabar Kitarović i Ivan Vilibor Sinčić pobjednici su prvog kruga predsjedničkih izbora, dok su Milan Kujundžić, ali i Ivo Josipović, svaki na svoj način, gubitnici. HDZ-ova uzdanica izabrala je hrabru i opasnu strategiju koja joj se potpuno isplatila. Kao kandidatkinja desnice držala se umjerene retorike koja nije isključivale glasače centra pa čak ni razočarane ljevičare. Pokazalo se da je HDZ dovoljno jak odbiti sve napade s desna koji su dolazili od Milana Kujundžića.

Grabar Kitarović osvojila je tek nešto manje glasova od agencijskog favorita Josipovića. U drugi krug ulazi ne samo kao psihološki pobjednik nego ima i znatno bolje izglede za ukupnu pobjedu. Može računati na vrlo velik postotak Kujundžićevih glasova, dok su Sinčićevi glasači poprilična nepoznanica. Riječ je o protestnim glasovima gubitnika tranzicije koji više nemaju vjere u postojeći politički sustav. Ivo Josipović u lošem govoru u izbornoj noći pokazao je da je šokiran i uplašen te da nema pravog odgovora na sadašnju situaciju.

Spominje rat i poginule za Hrvatsku koja se, kao da je njegova, ne smije dati onima koji je ne zaslužuju. Josipović će teško mobilizirati dostatan broj glasača za pobjedu jer ne daje uvjerljiva objašnjena na pitanje što je radio ovih pet godina dok je Hrvatska tonula u gospodarsku depresiju. Može kriviti Milanovićevu vladu, ali nismo vidjeli da se pretrgao tražeći od nje da izabere “pravi put”. Josipović je “trgovao” s Milanovićem i nije ga kritizirao kada je trebao. Premijer je predsjednikovu šutnju “plaćao” raznim sinekurama za Josipovićeve ljude. Birači su sada kaznili Josipovića jer ga doživljavaju kao problem, a ne rješenje za Hrvatsku.     

Komentara 40

DU
Deleted user
12:41 30.12.2014.

prisvaja sebi rat i poginule,fali predraga matića,a mi branitelji tražimo njegovu smjenu.priča o prolivenoj krvi,jednom rječju licemjer parekselans.

LI
livoguza2
12:20 30.12.2014.

U izbornoj su noći kandidati koji su se natjecali postati hrvatskim predsjednikom/com u svojim stožerima imali hrvatske zastave. Jedino je Josipović htio postati predsjednikom GAYLANDA i u stožeru je vitlao DUGINIM bojama oko kruga na kojemu je pisalo PRAVI PUT. Jadan je svaki kršćanin koji se odriče jedinog pravog Kristova puta (Ja sam PUT, ISTINA i ŽIVOT). Zar će se hrvatski kršćani odreći Kristova Puta i krenuti Ivinim u propast? Materijalnu i duševnu. Lp.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:20 30.12.2014.

Jasno je da vlada nervoza u SDP-u, nije bilo naročitih ovacija, mrka lica uspješnog Grčića, matematički preciznog (vidi popis birača) Bauka i inteligentne Milanke Opačić. Čini se da ništa od Josipovićevog drugog mandata. S Dejanom Jovićem ili bez njega, svejedno. Region je out, Hrvatska je opet in.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije