Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo:

Trgovci vam smiju prodati cigarete po cijeni višoj od one na markici

cigarete
Željko Mršić/PIXSELL
02.07.2013.
u 17:07

"Određeno je i da se cigarete mogu prodavati po maloprodajnim cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija", pišu iz Ministarstva.

Ministarstvo financija na čijem čelu je Slavko Linić obavijestilo je da trgovci mogu prodavati cigarete po cijenama višim od onih koje pišu na duhanskoj markici.

Napominju da su izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama koje vrijede od jučer ukinuli pisanje maloprodajnih cijena na markicama Ministarstva financija, a one na kojima piše cijena mogu se prodavati do 1. studenog ove godine.

"Određeno je i da se cigarete mogu prodavati po maloprodajnim cijenama višim od maloprodajnih cijena naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija", pišu iz Ministarstva i dodaju da su omogućili prodaju cigareta "po višim maloprodajnim cijenama od naznačenih na duhanskoj markici Ministarstva financija, ali ne višim od zadnje prijavljene maloprodajne cijene".

Prijavu maloprodajnih cijena izvršavaju samo proizvođači, njihovi predstavnici ili posrednici i uvoznici duhanskih prerađevina, a ne i "ostale osobe koje radi prodaje krajnjim potrošačima drže cigarete". Promjene cijena cigareta na svojim će stranicama objavljivati Carinska uprava.

>>'Treba otvoreno reći i građanima – što ste pušili, pušili ste'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije