Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
3. maj

Trenutačno najvećeg asfaltaša u svijetu grade Riječani

Kobilica-3maj07
Nel Pavletić/PIXSELL
29.08.2011.
u 14:24

Ugovorena cijena serije brodova za kompaniju Wisby tankers je 130 milijuna dolara, a pregovara se o gradnji još dvaju.

Najveći asfalt-tanker koji se trenutačno gradi u svijetu je novogradnja 716 za koju je danas u riječkom brodogradilištu 3. maj položena kobilica. Riječ je o prvom u seriji od četiri jednaka asfalt-tankera nosivosti 15 tisuća tona koje će 3. maj izgraditi za švedskog naručitelja, kompaniju Wisby Tankers. Isporuka je predviđena potkraj travnja 2012. godine.

Kako je na današnjoj svečanosti u škveru rekao Edi Kučan, predsjednik uprave, vrijednost ove četiri gradnje je 130 milijuna dolara, a izgledno je da će na riječkim navozima biti izgrađena još dva jednaka asfalt-tankera o čemu se sa Šveđanima pregovara. 

Uime naručitelja na polaganju kobilice bio je jedan od vlasnika Wisbyja Stefan Dobrovsky koji je istaknuo da su se za gradnju u riječkom brodogradilištu odlučili zbog tradicije i poznate kvalitete brodova koji izlaze iz riječkog škvera. 

Gradnja asfalt-tankera za Šveđane i ugovorena gradnja druge teglenice za Belgijce puni kapacitete 3. maja u idućoj godini, a ako riječki škver dogovori gradnju doka za remontno brodogradilište Viktor Lenac, kapaciteti bi bili popunjeni do kraja godine.

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
16:45 01.09.2011.

Bravo Riječani ! Nemojte dozvoliti da vas političari zatvore ili prodaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije