Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPODARSTVO

Trećinu novca za farmu krava darovali IPARD program i država

farma
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
05.09.2011.
u 14:01

Čelnici županije pozvali su poljoprivrednike i poduzetnike da koriste pomoć Agencije Vidra za izradu razvojnih programa i sudjelovanje na natječajima EU fondova

SLATINA – Primjer OPG-a Branka Bračuna iz Brezika, koji je uz pomoć razvojne agencije Vidra izradio razvojni program farme muznih krava, vrijedan oko 3,6 milijuna kuna, te za njega od IPARD programa EU dobio bespovratnih 800.000 kuna, a od države 276.000 kuna, potvrđuje da uz više pameti i struke Slavonija može popraviti svoju lošu gospodarsku sliku i sama sebi pomoći u otvaranju novih radnih mjesta. Bračun tvrdi da će investicija, za koju je od HBOR-a za preostala sredstva dobio kredit uz kamatu od 2 posto, biti isplativa bude li mu svaka krava donosila najmanje 25 litara mlijeka dnevno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije