Trećina ljudi u žitnici RH na rubu je gladi: Može li solidarni restoran spasiti sustav koji baca hranu?
"Za mnoge građane, posebice one starije, zdrava i raznovrsna prehrana postaje luksuz. Milijuni ljudi nemaju drugog izbora nego kupovati nezdravu hranu. U određenom razdoblju u mjesecu građani starije životne dobi, oni u potrebi, moći će pojesti obrok u restoranu, a da se pri tome ne deklariraju i ne razlikuju od ostalih gostiju", objašnjava Tanja Popović iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača
Komentari 5
Ovo je neka ideološki obojana papazjanija. Bože spasi hrvatsku.
U Slavoniji se bolje jede nego u Zagrebu. U Zagrebu dobro papaju zlatna mladeži njihovi roditelji, a to je vrlo mali postotak. Dobar tek.
Ako netko u žitnici gladuje, onda je to svjetski fenomen....
Zemlja može prehraniti još jednom toliko nas koliko nas ima, ali ne možemo od silnih ratovanja koje nam vode bogataši spetljani sa politikom.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Na rubu gladi a svaki dan jedu meso koje smo u šugoslaviji prosječni građani mogli jesti jednom tjedno, kada smo sa 100 maraka koliko je bila prosječna plaća mogli u inozemstvo kupovati WC papir, rižu, kavu, banane, traperice, pelene...