Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25-godišnji Hrvoje

Trebao je postati svećenik, sada u Šibeniku otvara kuću za gejeve

Hrvoje Vukov
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
10.02.2015.
u 13:37

Gradonačelnik Burić: Šibenik je kulturna, urbana i moderna sredina. Neka momak dođe, razgovarat ćemo

Otkad živim slobodno, sve mi se u životu posložilo. Zadovoljan sam jer živim u istini. Istina ne boli. Boli laž. Govori nam to 25-godišnji Hrvoje Vukov čija životna priča zadnjih dana puni novinske stupce.

Taj je mladi Šibenčanin u zadnjih desetak godina otkrio Boga, odlučio otići u svećenike, a praktično korak do zaređenja priznao da je homoseksualac, svukao halju i krenuo u neke potpuno druge vode.

"Bio sam ministrant..."

– Imao sam 14 godina kada sam se odlučio zarediti. Iz normalne sam, tradicionalne obitelji i nitko me na to nikada nije poticao. Bio je to i roditeljima šok. Ali dogodilo se. Bio sam ministrant u katedrali i u meni se rodila ta želja da služim Bogu – kaže Hrvoje.

Otišao je u sjemenište u Zagreb, a kao maturant u zagrebački samostan karmelićana te se upisao na Katoličko-bogoslovni fakultet. Nakon treće godine studija prebačen je na studij u Split gdje se počeo i pitati je li svećenički poziv uopće za njega. U to vrijeme odlazi i u Izrael na putovanje, a nakon što se vratio, traži pauzu na fakultetu i vraća se u Izrael u potrazi za odgovorima o svojoj vjeri i homoseksualnosti.

Danas je dizajner, make up artist, dizajner interijera, ima širok krug klijenata s kojima radi.

– Ali ne volim se ograničavati. Ja sam i sanjar, šetač po oblacima, ja i slikam, izrađujem anđele u glini, pripremam predstavu... – kaže Hrvoje.

Riječ je o kreativcu koji je u svom rodnom gradu odlučio napraviti nešto potpuno novo – staru kamenu kuću u šibenskoj Varoši preuredio bi u "ljetnu kuću", mjesto u kojem bi se okupljali umjetnici za vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala, ali i u kojem bi se njegovao gej aktivizam.

– Ne sviđa mi se naziv gej kuća kako su mnogi nazvali taj moj projekt jer to bi bila kuća tolerancije, svakog onog tko je otvoren. Ja ne želim raditi separaciju između gej i hetero osoba. Nisu gejevi neka elitna ekipa koja treba svoju kuću. Tu bi se okupljali svi pripadnici društva, u njoj bi se održavale tribine, okrugli stolovi i naglasak bi bio na jednakosti – kaže Hrvoje.

"Samo da podrže projekt"

Kuća bi isto tako funkcionirala kao spavaonica i u isto bi vrijeme, kaže, mogla primiti do 20-ak osoba. Šibenik je odabrao zato što je i sam iz tog grada, a cijela Dalmacija, kaže, ionako nema nijedan kvalitetan gej centar gdje bi se moglo okupljati i otvoreno razgovarati. Hrvojeva je ideja došla i do šibenskog gradonačelnika Željka Burića.

– Neka momak dođe, razgovarat ćemo. Šibenik je kulturna, urbana i moderna sredina bez obzira na tradicijske vrijednosti utkane u naš grad – poručio je Burić za ŠibenikIn. O suradnji se još nije službeno razgovaralo, ali i to će se promijeniti uskoro. – Ja zaista ništa ne očekujem od Grada Šibenika osim da podrže projekt i da nam izađu u susret s dozvolama – kaže Hrvoje. Dogodi li se to u Šibeniku, već ovo ljeto otvara se ljetna kuća, za početak kao pilot-projekt.

>>Vjenčalo se 39 gay parova, nitko nije objavio fotografije

>>U Slovačkoj nije prošao referendum o braku, glasovalo samo 21 posto birača

Komentara 33

Avatar etnaanbama
etnaanbama
14:17 10.02.2015.

Da otvara tvornicu ne bi dobio toliko prostora u medijima.

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
14:12 10.02.2015.

da bar obitelji imaju ovakav marketing u medijima

TO
tobita
14:33 10.02.2015.

a ja se javno kajem sto komentiram ovakve clanke i zalim sto su i novinari pristali da pisu uglavno o ispraznim stvarima, a toliko bi dobra mogli uciniti kad bi mogli pisati O ISTINI, O PRAVIM PROBLEMIMA,a ovo sve ostaje samo " ISPRAZNOST NAD ISPRAZNOSTIMA".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije