Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

"Trebamo uvjeriti papu da je dva plus dva četiri, a ne pet"

papa
afp
21.01.2010.
u 18:06

“Dijalog gluhih” nazvao je biskup Richard Williamson razgovore između bratovštine San Pio X., odnosno sljedbenika konzervativnog biskupa Lefebvrea kojoj pripada, i Vatikana. Benedikt XVI. je omogućio povratak lefebvreovcima, koje je izopćio Ivan Pavao II., pod okrilje Rimske crkve, ali pod uvjetom da prihvate Drugi vatikanski koncil

“Dijalog gluhih” nazvao je biskup Richard Williamson razgovore između bratovštine San Pio X., odnosno sljedbenika konzervativnog biskupa Lefebvrea kojoj pripada, i Vatikana. Benedikt XVI. je omogućio povratak lefebvreovcima, koje je izopćio Ivan Pavao II., pod okrilje Rimske crkve, ali pod uvjetom da prihvate Drugi vatikanski koncil. Razgovori između lefebvreovaca i Kongregacije za nauk vjere dosad nisu urodili plodom. Biskup Williamson, koji se “proslavio” intervjuom u kojem je zanijekao holokaust, sada kaže kako razgovori s Vatikanom stoje na mrtvoj točki.

Mogli bi se pomaknuti jedino kad bi “bratovština San Pio X. sebe izdala ili kad bi se Rim preobratio”.

Dvije strane imaju potpuno inkompatibilna stajališta. Williamson jednostavno kaže da jedni drže da su dva plus dva četiri, dok drugi drže kako zbroj dva i dva iznosi pet. Oni koji kažu kako dva plus dva iznosi četiri trebali bi se odreći istine i priznati da zbroj iznosi pet. Dakako, drži da lefebvreovci imaju točan zbroj i ne mogu odustati od istine jer “to Bog ne dopušta”, već bi se oni, tj. Vatikan, koji drže da su dva plus dva pet trebali preobratiti i vratiti istini.

Prema Williamsonu postoji i treći put, odnosno da se jedna i druga strana nađu na pola puta i priznaju da dva plus dva četiri i pol, što je opet pogrešno. Želja je Benedikta XVI. vratiti lefebreovce pod okrilje Katoličke crkve, no čini se da razgovori zasad ne donose plodove.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
18:25 21.01.2010.

@1h trputac Grupnjak sa tvojim japom i mamom bi ti bio jos bolji.

CI
cicibela
09:29 22.01.2010.

Što je pjesnik htio reći? Koja je prava razlika između bratovštine San PioX i Vatikana to iz VL nećemo doznati. Tako da ova vijest nema uopće nikakve odlike vijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije