Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj agonije

'Trebamo prvo srušiti to smeće da se ne skupljaju štakori i drogeraši'

hanzel
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
18.09.2012.
u 11:36

Licitirali su još i Dragutin Vučković, vlasnik hotela Princess iz Jastrebarskog, i Nova Korana Šibenik čiji je osnivač i Ivan Srakovčić

Karlovački poduzetnik Nikola Hanžel novi je vlasnik devastiranog karlovačkog hotela Korane. Na javnoj dražbi na Općinskom sudu u Karlovcu Hanžel je predstavljao svoju tvrtku Lana Commerce.

Sudjelovali su još i Dragutin Vučković, vlasnik hotela Princess iz Jastrebarskog, te tvrtka Nova Korana iz Šibenika kojoj je jedan od osnivača Ivan Srakovčić, vlasnik susjednog hotela. Dražba koju je vodio sudac Josip Štrucelj počela je nakon što su svi zainteresirani uplatili jamčevinu od 1,570.000 kuna.

Početna cijena iznosila je 5,233.333 kuna, a na 5,240.000 prvi je podignuo Vučković. No nakon tog iznosa više nisu sudjelovali u licitaciji. Zatim su Hanžel i predstavnici Nove Korane naizmjenično dizali ponude po sto ili dvjesto tisuća kuna. Na kraju je Hanžel ostao sam s ponudom od 6,320.000 kuna.

 – Naravno da imam planove za budućnost, vjerojatno će tamo ponovno biti hotel. No, pustimo to sada. Najprije trebamo hitno srušiti to smeće da se tamo više na skupljaju štakori i drogeraši – rekao je nakon izlaska iz sudnice Hanžel.

 Zanimljivo je da su predstavnici Nove Korane odustali od licitacije nakon kratkog razgovora s Hanželom u sudskom hodniku. Na pitanje kako ih je motivirao da više ne podižu cijenu, Hanžel je odgovorio:

 – Svakoga se može motivirati ako se to želi.

 I druga strana ostala je '‘zakopčana'’.

 – Mi smo bili spremni ponuditi šest ili šest i pol milijuna kuna. Kada smo vidjeli kamo licitacija ide i da je Hanžel financijski moćniji, odustali smo. Vjerujem da ćemo biti dobri susjedi i zajedno raditi u interesu turizma – poručio je Ivan Srakovčić. Novi vlasnik novac mora uplatiti u roku od šezdeset dana.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
14:22 18.09.2012.

sretno

Avatar kravata
kravata
08:04 19.09.2012.

Po dogovoru u sudskom hodniku a ne u sudnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije