Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SMRT D. LAMBAŠE

'Trebali su ostati prespavati, ali su krenuli u pola noći...'

lambaša (1)
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/7
23.10.2013.
u 23:47

Sjedili smo, šalili se, smijali. Pričali smo viceve i prisjećali se raznih dogodovština iz života, priča Željko Sladetić iz Iloka

Željko Sladetić iz Iloka, profesor u tamošnjoj školi i predsjednik Gradskoga vijeća, jedna je od posljednjih osoba koja je Dolores Lambašu vidjela živu.

– Dolores sam poznavao jer je u nekoliko navrata dolazila u Ilok, ali sam zato sa Stojanom Matavuljem jako dobar prijatelj. On me je i nazvao prilikom povratka iz Beograda, gdje su oni bili na nekakvoj predstavi, i pitao da se vidimo malo i popričamo. Tako je i bilo. Našli smo se na terasi hotela Dunav gdje su oni prethodno unajmili i hotelske sobe jer su planirali prespavati – kaže Sladetić koji je poslije svega utučen i još ne može vjerovati što se dogodilo. Prisjeća se da su sjedili na terasi gdje su Lambaša i Matavulj večerali te da im je potom pokazao iločki stari podrum.

>> Dolores Lambaša preminula nakon teške prometne nesreće

>> Matavulj: U šoku sam, žao mi je što sam izgubio dobru prijateljicu

Prst sudbine

– Sjedili smo, šalili se, smijali. Pričali smo viceve i prisjećali se raznih dogodovština iz života. Nitko nije mogao ni sanjati što će se par nekoliko sati poslije dogoditi. Lambaša će mi zauvijek ostati u sjećanju kao draga, vedra i pametna žena – dodaje Sladetić.

Bilo je govora i o tome da Lambaša dođe u Ilok u neko dogledno vrijeme i odigra neku kazališnu predstavu. Matavulj, kako kaže Sladetić, otprije ima dogovoreno snimanje u Iloku. Lambaša je puno toga što je vidjela u Iloku fotografirala svojim mobitelom i odmah stavljala na svoj Facebook-profil. Tako je jedna od njenih uopće posljednjih fotografija i ona sa Sladetićem.

– Rastali smo se oko ponoći. Ja sam otišao kući, a oni su trebali otići na spavanje. Tako su mi rekli. Još smo se i dogovorili da se vidimo ujutro prije nego što krenu na put. Kada sam došao ujutro pred hotel, vidio sam da im nema automobila. Zaposleni u hotelu rekli su mi da su otišli i kako nisu prespavali u Iloku. Ne znam zašto su promijenili planove i prijašnji dogovor. Kao da se prst sudbine umiješao u sve to – navodi Sladetić koji se brine i kako će Matavulj sve ovo preživjeti.

>> Tijek tragične nesreće u kojoj je život izgubila Dolores Lambaša

>> Otac pokojne Dolores popodne stigao u brodsku bolnicu

"Stojan nije neiskusan"

Kaže da ne zna što bi mogao biti uzrok nesreće.

– Stojan nije mlad i neiskusan vozač. Ne znam je li možda precijenio svoje vozačke sposobnosti ili ga je svladao umor. Krenuli su ranije pa su možda još negdje stali u međuvremenu. Inače, na tom dijelu autoceste u ovo vrijeme često bude magle. Možda je i to razlog prometne nesreće. Ne znam stvarno. Znam samo da je ovo veliki šok za sve kao i za mene te da mi je neizmjerno žao Dolores – zaključio je Sladetić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije