Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo ministrici

Trebaju dvanaest djelatnika, ali i tehniku, automobile...

'27.03.2013., Karlovac - U ulici Hrvatske bratske zajednice bb pocelo rusenje bespravno sagradjenog objekta, dogradjenog, napustenog poslovnog prostora za koji vlasnik na vrijeme nije podnio zahtjev z
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
06.09.2013.
u 12:01

Ured može, iz naknada za zadržavanje objekata, vlastitim sredstvima financirati plaće novih djelatnika

Kako bi uspjeli riješiti 14.000 predmeta, od njih preko 17 tisuća do kraja 2015. godine, županijski Odjel za prostoro uređenje trebao bi u svojim ispostavama zaposliti još 12 djelatnika.

 Plan za ministarstvo

 Dio je to plana koji je karlovački župan Ivan Vučić u suradnji sa županijskim pročelnikom Marinkom Maradinom razradio i poslao u Ministarstvo graditeljstva. Gradovi i općine do jučer su imali rok da naprave planove u kojima će navesti što im je sve potrebno kako bi u dvije godine riješili brojne zahtjeve za legalizacijom objekata na svom području.

Podsjetimo, do kraja lipnja u našoj je županiji predano gotovo 25.000 zahtjeva bespravnih graditelja, 7.500 za područje Karlovca i oko 17 tisuća za ostatak županije.

 Obilazak terena

 – Naveli smo i ostale detalje, od potrebne tehnike, stolova, automobila, jer u dvije godine djelatnici moraju obići 15.000 zgrada kako bi se na terenu uvjerili u stvarno stanje, te odredili iznos naknade za zadržavanje nakon što od nadležne općine ili grada vlasnik dobije rješenje o legalizaciji.

Upravo 20 posto od tog iznosa, dakle naknade za zadržavanje za objekt koji je izgrađen bez dozvola, ali je dobio rješenje o legalizaciji, možemo zadržati u Županiji. Naš je plan da se tim novcem financiraju plaće novih zaposlenika.

Neka sredstva već imamo tako da bismo već sada mogli isplatiti plaće. No, nikoga ne smijemo zaposliti, niti krenuti u postupak legalizacije, dok ne dobijemo odobrenje nadležnog ministarstva. Dakle, brzina i efikasnost našeg posla u ovom trenutku ovisi isključivo o odluci ministarstva - pojasnio je pročelnik Marinko Maradin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije