Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer i ministar složni:
Povratak na članak

Analizirat ćemo stanje u Ini i zaštititi interese zaposlenika

Božo Petrov, predsjednik Sabora rekao je da bi se Martina Dalić morala izuzeti u odlučivanju o Ini, budući joj je suprug član Uprave Ine

Komentari 5

GZ
Grm.zg
02:31 28.10.2016.

Ako je ovoj Vladi stalo do hrvatskih interesa, donijet će hitne mjere neutralizacije mađarskog utjecaja u toj gotovo uništenoj i "opelješenoj" kompaniji, sve do završetka arbitražnog postupka. MOL je toliko rastao i razvijao se na propadanju Ine, da otkup Ininih dionica od njih ne bi trebao doći u obzir. Neka Vlada napravi studiju o tome koliko je MOL, točnije mađarska država, profitirala na "grbači" Ine, i hrvatskih nacionalnih energetskih resursa, odnosno nafte i plina te energetskog tržišta, a ne da po stoti put najavljuje nekakva razmatranja "međusobnih odnosa", a pogotovo "strateških hrvatskih interesa u Ini". Rječnik Plenkovića je oportunistički, kukavički i dezorijentiran, a pritom se ne treba služiti nogometnim rječnikom ("smirit ćemo loptu"), nego državničkim i odlučnim, jer nije važan njegov odnos s mađarskim prijateljima i "kolegom Orbanom", nego budućnost države i naroda, koja ovaj put nije ugrožena tenkovima i puškama, nego daleko lukavijim i još gorim "oružjem". Tko ne zna o čemu je riječ, neka malo prekopa po osnovnim povijesnim priručnicima koji govore o tisućljetnim "vezama Ugarske i Hrvatske". Pa, nećemo valjda, nakon tolikih gorkih iskustava, iz jednog ropstva ući u drugo?!

VL
BO
bo2walrus
07:30 28.10.2016.

Hahaha, sad će se kao zaštiti radnici ? Zar je netko ostao ? Toliko o 'brizi' vlade RH (ne odnosi se samo na ovu) za radnike INA-e. Uništene su i veće i bolje tvrtke od RNS-a, strategijama i potezima koji nemaju veze s tržištem, pa ni specifičnim karakteristikama poslovanja, ali o tome nitko ne smije ni zucnuti. Bilo je bitno da nešto kapne u poneki džep. Bivše direktore aka konzultante, treba po zatvorima razmjestiti.

VL
BL
bellator luminis
10:17 28.10.2016.

Najgore od svega je što smo si sami krivi, tako je Račan analizirao pa poslje njega Sanader pa redom svi premjeri do sad i dok oni izanaliziraju kako skrpit proračun ostadoše nam gaće na štapu! Sad bi najradije okrivili Mađare koji uvjek igraju za svoj vlastiti interes(imaju pravo na to) a mi kao ni krivi ni dužni, nevinašca!! Mi jednostavno ne znamo upravljati sa svojom imovinom a u zaštiti državnih interesa smo prelakomi za osobnim dobitkom tko šljivi javni interes, zato smo tu gdje jesmo i to nije slučajno.

VL
SE
sequoris1
10:22 28.10.2016.

U INA-i se otpuštaju radnici i ostaju isključivo podobni. Niti jedan rukovoditelj nije otpušten već ako su otišli, otišli su uz bajoslovne otpremnine. Oni koji su ostali su poslušnici uhljebi koji provode politiku MOL-a glumeći da rade modernizaciju tvrtke i jedino čime se bave je mobingiranjem radnika s beskorisnim zadatcima. Pravi radnici koji su ostali su ostali samo jer firma doslovce ovisi o takvoj nekolicini (možda ih je 20%) koji svojim radom dže sustav na životu inače bi INA već odavno implodirala zbog manjka ljudi. Stanje je doslovce takvo da ako jedan takav radnik ode na blovanje, cijeli dio organizacije postaje paraliziran. A "najbolje" je što i dalje krešu radnike i to upravo radnike jer su oni manje konfliktni neg lešinari i uhljebi koji svaki ima nekog mecenu. Nemojte se čuditi kad uskoro krenete čitati da rukovodstvo iz INA-e plače da nemaju ljudi za izvršavanje posla jer one koji rade ne plaćaju u skladu s obujmom posla (prosijek plaće je 5500 kn za VSS s odgovornostima), direktorske 10.-15.000

VL
DU
Deleted user
10:31 28.10.2016.

Interes radnika Ine je da rade i primaju plaću. A kako će se zaštiti interesi kada je Molov udio za 1 posto veći ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.