Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Aladrović:
Povratak na članak

'Treba smanjiti broj ugovora na određeno i ići prema fleksibilizaciji raskida ugovora na neodređeno'

Ministar drži da će do izmjena Zakona o radu sigurno doći, a da bi cilj tih izmjena trebao biti povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva

Komentari 2

ST
stefj
11:15 16.09.2020.

Zašto ima toliko ugovora na određeno? Pa zato jer je vrlo skupo, komplicirano i dugotrajno otpustiti radnika, u državnoj i javnoj službi čak i nemoguće. Najviše ugovora na određeno i dalje je u državnom, javnom i paradržavnom sektoru... S druge strane, radnik može otići kada i kako hoće, te nema apsolutno nikakvih obaveza prema poslodavcu. Radnik može ne raditi, krasti itd, a zapravo mu ništa ne možete. Ako idete na sud s njim, preko 97% slučajeva presuđuje se u korist radnika... Radnik treba biti zaštićen i to jako, ali treba biti zaštićen i od neradnika. Danas s ovakvim ZOR-om neradnici su u prednosti, zaštićeni su i to sve je izrazito demotivirajuće i destruktivno za poslovanje i za općenito za situaciju u društvu...

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
11:02 16.09.2020.

U dvije riječi " Rad na određeno smanjiti na najmanju moguću mjeru ali zato otkaz ugovora na neodređeno svesti na " noga u gu.icu " !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.