Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biskup škvorčević
Povratak na članak

'Treba nam istina o Jasenovcu kako se njime ne bi i dalje manipuliralo'

Zauzimamo se za nepristrano utvrđivanje cjelovite istine, za utvrđivanje istine o žrtvama jasenovačkog logora, kazao je biskup Hranić

Komentari 5

OB
-obrisani-
14:00 31.03.2012.

Ta se istina zna. Postoji poimeničan popis svih 80.000 žrtava Jasenovca (uključujući i 20.000 djece). I nijedna od tih žrtava nije ubijena nakon rata. Samo što bi očigledno Katolička crkva htjela neku drugu istinu. Slično kao što Srbi žele iskonstruirati novu istinu o četnicima.

VL
BR
brle
15:05 31.03.2012.

opet! ljudi, kad ce poceti 2012.?

VL
CV
crna vrana
15:08 31.03.2012.

31.03.2012. u 14:33h chatnick je napisao/la: -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ovakvi komentari imaju za cilj samo provokaciju i ništa više. Takvim manipulacija se desetljećima hranio srpski jasenovački mit i mit o hrvatskoj genocidnosti. Na Uredništvu VL-a je da već jednom stane na kraju takvim manipulatorima na stranicama ovog portala. Povijesne istine radi.

VL
OJ
ojbudisvoj
21:34 31.03.2012.

Ova vijest zaslužuje da bude na naslovnici tiskanog izdanja ili kao udarna na portalu VL, a ne neke sporadične teme vezane za Crkvu izvučene teškom mukom iz rukava. Kad se sjetim koliko je truda uloženo u skrivanje zločina u Hudoj Jami, svi oni silni metri betona, cigle, zemlja, šina ... Samo ekstremno naivan čovjek može povjerovati da taj isti krug koji se toliko boji strašne istine u Hudoj Jami tek tako može pristati na istraživanje istine o Jasenovcu. Time je objašnjeno što ovaj problem vučemo i do današnjeg dana: nije bilo lustracije, i te snage jednostavno imaju kontinuitet. Treba nam doista „čišćenje memorije“, istina, opraštanje, odbijanje svakog totalitarizma, i onog nacističkog i onog komunističkog. Iako je jasno da je ovaj potonji trenutno opasniji jer je još uvijek, dobro skriven pod nazivom „antifašizam“, vitalan i prisutan u salonima visokog društva i vlasti – tome svjedoči i naziv trga gdje se nalazi HNK u Zagrebu. Sve u svemu, naglasak treba staviti na žrtvu, a ne na zločin, a to nam može omogućiti samo izvorni oprost nošen kršćanskom ljubavlju.

VL
KU
kumpare
12:29 02.04.2012.

Zar nemaju pametnijeg posla ove mud...nje. Bog te stvorio koliko parazita ima ova Rvacka...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.