Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM

Treba li uvesti euro?

12.07.2017.
u 00:00

Odluka je na Hrvatskoj kad će i kada ući u eurozonu i započeti pregovore s Europskom unijom, komentar je glavne direktorice MMF-a

Hrvatska bi u najboljem slučaju tek za pet godina mogla uvesti euro, složili su se jučer guverner Boris Vujčić i ministar financija Zdravko Marić u razgovoru na marginama dubrovačke konferencije. Vujčić je ponovio da središnja banka priprema strategiju za euro i analizira sve učinke prelaska na euro na domaću ekonomiju, o kojoj će se, dodao je ministar Zdravko Marić, povesti javna rasprava.

Odluka je na Hrvatskoj kad će i kada ući u eurozonu i započeti pregovore s Europskom unijom, komentar je glavne direktorice MMF-a Christine Lagarde, koja, naravno, smatra da Hrvatska od toga procesa može samo profitirati.      

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju od srijede ili prelistajte e-izdanje.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Lovrinčević: Hrvatska je već mentalno eurizirana, a trebali smo ga uvesti još 2000.     

>> Prvašići Ove godine u školama upisano čak 20 prvih razreda manje    

>>Mladen Mikulin: Doorsi žele da ponovno ukrasim grob Morrisona      

>> Pogledali smo za vas: Na ove filmove i tv serije nikako nemojte trošiti slobodno vrijeme     

>> Intervju -Stefan Milenković  -  Svirao sam Papi, Reaganu i Gorbačovu, ali Trumpu ne bih     

>>Turistička patrola Pula: gladijatori iz Arene najbolji su na svijetu, bolji su i od onih u Rimu     

>>Danas ne propustite: Paket Večernji list + Autostyle 12 kuna

Komentara 15

NO
nogogaz
21:36 11.07.2017.

Sniva krmača balkanska kukuruz! Pa nismo mi ni na početku puta do eura. Deset puta slabiji smo od grčke! I rumuni i bugari ispred nas...i mi bi u šengen, mi bi euro, mi ne bi međunarodno pravo, mi bi todorićevu aveniju...

DU
Deleted user
22:22 11.07.2017.

Sve dok se drastično ne smanji broj županija, gradova, ministarstava, besmislenih agencija i ogroman javni i državni uhljebnički sektor nema nikakvog smisla uvoditi euro. Sve dok nedodirljive političke kaste, bez obzira iz koje stranke, vode državu, ekonomiju i financije na ovakav plemenski način i bez ikakve odgovornosti, badava nam sve.

DU
Deleted user
06:04 12.07.2017.

Hrvatska nasa je navek bila i bude rubni dio necega plus raskalaseni politicari u sprezi s krupnim kapitalom nemilice trosenje tudjih novaca cinovnistvo kao u rusiji imovina se krade ili propada predsjednica od feste do feste nasa hrvatska kako kazee ministar od ugroze se rastace na sve strane svi gledaju i ne vide lazi korupcija pljacke knjige pisu ljudi koji su doveli do ovakvog stanja sreca da nad je malo pa ipak cemo opstati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije