Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u obitelji

Trčao za bratom pa mu zario nož u prsa

očevid,ubojstvo,Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
16.06.2015.
u 09:30

Svađa je počela u stanu i preselila se na ulicu gdje je Drago Vrkić zabio nož u prsa Borisa Vrkića

Sukob dvojice braće, Borisa (35) i Drage (37) Vrkića u Radunici u Splitu, u nedjelju navečer, završio je krvavo. Boris Vrkić nakon kratke svađe istrčao je van iz stana, a Drago je krenuo za njim i u 21.40 zario je bratu nož u prsa.

Preminuo na mjestu

– Gledala sam TV i čula da se dolje nešto događa, da netko trči uokolo. Pogledala sam kroz prozor i ugledala muškarca kako leži na tlu – kazala je žena pod čijim se prozorom drama odvijala. Na mjesto zločina ubrzo je stigla i hitna, ali Borisu Vrkiću više nije bilo pomoći. Jedna od očevitkinja kazala je kako je sestra dvojice muškaraca pokušavala oživiti ubijenog brata.

– Davala mu je umjetno disanje, a onda se počela derati na muškarca koji je stajao pokraj, a za kojeg se kasnije pokazalo da je ubojica. Govorila je: "Ubio si mi brata, nikad mu nisi dao mira, ja bez njega ne mogu živjeti." Jako je plakala i legla je na mrtvog muškarca – kazala je susjeda. Drago Vrkić je nakon ubojstva za koje se sumnjiči pobjegao u nepoznatom smjeru, ali policija ga je ubrzo uhvatila. Prije nego što je ubijen, i Boris Vrkić potegnuo je hladno oružje na brata. Kada su ga pronašli, Drago Vrkić je i sam imao porezotine na rukama.

Očevid je potrajao do pet sati ujutro, a kako su ispričali očevici, policija je dugo tražila oružje ubojstva koje je Drago Vrkić navodno sakrio u teglu s cvijećem. Iako se zasad ne zna zbog čega su se Boris i Drago Vrkić posvađali, pretpostavlja se da je bila riječ o drogi.

Stari znanci policije

Obojica su, naime, ovisnici o drogama i stari znanci policije. Kako pričaju susjedi, ovo im nije prvi put da su se sukobili.

– Doselili su ovdje kao podstanari prije dvije godine. Otad su u njihovu stanu vječito vika, galama i psovke. Upozoravali smo policiju na to, ali nikom ništa, nisu reagirali. Žalosno je to, ali samo smo čekali trenutak da se ovakvo što dogodi među njima – kazala je susjeda Vrkićevih.

>>Preminuo od uboda nakon sukoba u Splitu, napadač uhićen

>>Iz dosade u tri pljačke: Držao sam nož i šutio, a ona mi je dala novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije