Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nataša Srdoč:

"Tražit ćemo strane istražitelje da istraže slučaj Radović"

Saša Radović
Duško Marušić/PIXSELL
18.11.2011.
u 16:24

Srdoč vjeruje u Radovićevu nevinost upozoravajući na vremensku podudarnost njegova uhićenja na dan kada je u javnosti postalo poznato da će biti kandidat na listi Hrvatske 21. stoljeća

Ako se Radović odmah ne oslobodi, zatražit ćemo strane istražitelje da nezavisno istraže ovaj slučaj. Smatram da je ovo uhićenje politički motivirano, a da je Saša Radović politički zatvorenik. Ovaj slučaj potvrđuje da u Hrvatsku trebamo dovesti strane istražitelje, suce i tužitelje koji će pomoći hrvatskim poštenim i stručnim istražiteljima, sucima i tužiteljima uspostaviti vladavinu prava i nezavisnog pravosuđa, kazala je danas u Zagrebu Nataša Srdoč, predsjednica Hrvatske 21. stoljeća u povodu uhićenja Saše Radovića, političkog aktivista i pisca, kandidata Hrvatske 21. stoljeća u 8. izbornoj jedinici.

Srdoč vjeruje u Radovićevu nevinost upozoravajući na vremensku podudarnost njegova uhićenja na dan kada je u javnosti postalo poznato da će biti kandidat na listi Hrvatske 21. stoljeća. Od medija očekuju da istraže motive ovog slučaja, uzimajući u obzir politizaciju policije, navode u knjigama S. Radovića i nastojanja Hrvatske 21. stoljeća da se, kazala je Srdoč, oduzme ilegalno stečena imovina javnim dužnosnicima i ratnim profiterima.

– U nedavnom razgovoru s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom upozorila sam na 550 tisuća ilegalnih glasova koje hrvatska vlast nije riješila od posljednjih izbora 2007. te zatražila međunarodni pritisak kako bi parlamentarni izbori 4. prosinca mogli prvi put biti slobodni i pošteni – rekla je Srdoč. Pridružio joj se i Darko Petričić, politolog i publicist, napomenuvši da Sašu Radovića poznaje iz nekih zajedničkih projekata vezanih uz izdavaštvo i političke inicijative.

– Govorio mi je da ga u posljednje vrijeme kontaktiraju Čermakovi ljudi, predlažu mu mirenje i povlačenje sudskih tužbi, što je on odbijao. Na Radovića su u posljednje tri godine izvršena tri pokušaja ubojstva, dva je opisao i u svojim knjigama. Radović je izrazio sumnju da iza napada stoji Čermak upravo zbog sukoba s njime preko svojih knjiga – kazao je Petričić.

Drži da je afera u kojoj se našao Radović pokušaj obračuna pravosudno-policijskog aparata s piscem koji upozorava na društvene i političke anomalije i otvoreno proziva pravosuđe, policiju na čelu s ministrom Karamarkom, za nerad, nepotizam i korupciju. Ovim se procesom državni represivni aparat pokušava obračunati s Radovićem i diskreditirati stranku Hrvatska 21. stoljeće, kazao je Petričić.

Komentara 21

KR
krka
16:38 18.11.2011.

Još jedna frajla koja jako lijepo živi od love mafijaške gamadi koju brani. Da se odmah razmemo, o Čermaku nemam baš lijepo mišljenje, ali vjerujem da je gamacidu zinula guzica za lovom jer je Hrvatska nažalost puna žutoga tiska i blaćenja. Kaj ne udari po Čačiću koji je maznul love ko 3 Sanadera? Pljuc

JS
ja sam gladan
16:46 18.11.2011.

( 2009.) Nataša Srdoč je najvjerojatnije agent britanske tajne službe te djeluje u okviru britanske politike pretvaranja jugozapadnog Balkana u jedinstvenu ekonomsku oazu.

OB
-obrisani-
22:08 18.11.2011.

i tu nće srbija morati da vam uvede red ko među one povampirene ustaše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije