Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasilje u Splitu

Tražio novac za sina i u bijesu pljusnuo gradsku pročelnicu

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
02.04.2016.
u 15:24

Napad se dogodio u prostorijama Grada, došla je i policija koja je privela i prekršajno prijavila 54-godišnjeg muškarca

Muškarac star 54 godine fizički je napao pročelnicu Ureda grada Splita koju je pljusnuo u zgradi Gradske uprave. Napad se dogodio u četvrtak, ona je u petak bila na poslu, ali nije željela davati izjave.

Neslužbeno doznajemo da je muškarac došao u urede Grada kako bi tražio novac za svoga sina za sudjelovanje u natjecanju iz robotike. Vikao je na hodniku i tražio da ga gradonačelnik primi, zaštitar ga nije uspio utišati pa je pročelnica izišla i pred vratima velike vijećnice pokušavala ga smiriti. Navodno se nije ni prijavio za financiranje i ona ga je nastojala uputiti u proceduru, govorila mu je što treba učiniti, a on je uporno inzistirao da želi vidjeti gradonačelnika. Kada je shvatio da je neće pokolebati, silovito ju je udario dlanom po licu da je gotovo pala na pod. Pridržao ju je kolega, priskočio je i zaštitar, a sa sastanka je iz svog ureda izišao i gradonačelnik Ivo Baldasar na kojega se nasilnik verbalno obrušio. Nije ga primirio ni dolazak policije koja ga je odvela i prekršajno prijavila.

– Zgražam se nad svakim oblikom nasilja pa tako osuđujem i ovo koje se dogodilo na hodniku gradske uprave. Naša kolegica je, srećom, prošla bez ozljeda, a i policija je reagirala promptno – izjavio je gradonačelnik Baldasar koji kaže da ovo nije prvi napad na gradske službenike.

Ovo je već treći fizički napad u tri godine, a viku i prijetnje doživljavaju znatno češće.

Zbog toga je Baldasar dao nalog za pojačanje mjera zaštite u zgradi, angažirat će dodatnog tjelesnog zaštitara. Moguće je da će u zgradi gradske uprave postaviti i videonadzor. 

Komentara 8

OS
osica
18:58 02.04.2016.

Danas je na tržnici u jednom većem gradu čovijek srednjih godina stajao i prosio. U rukama držao tablu otprilike teksta " molim vas pomognite mi prehraniti dvoje djece ostao sam bez posla". Vidim tugu i očaj. Bio je fin i je fin i zahvalio na svakoj kuni. Možeš malo pomoći, ali što dalje ? Grozno. Država se zaklinje u djecu, ali pomoći u ovakvim stuacijama je nedostatna, jer treba živjeti svaki dan. "Tko zna kad očajnom čovjeku pokne film"?

SE
Secli
21:43 02.04.2016.

Ispravno je postupio.Birokrati od nas rade kretene i sisaju naše novce na najjače.Koliko samo meni puta padne na pamet da ih sve zašupam.

KM
Kolinda Mamić
15:48 02.04.2016.

Volim domovinu dok je mogu sisati,Zašto bi domovina trebala skrbiti za našu dijecu?Ne bi li mogao otac zaraditi sinu koju kunu,bar u Splitu možeš fušeriti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije